Κατηγορίες
Αθλήματα

Υποχώρησε στο Νο.7 ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με Ρούμπλεφ το επόμενο παιχνίδι

O Στέφανος Τσιτσιπάς απώλεσε σήμερα τους 1.300 βαθμούς που κέρδισε πέρσι στο ATP Finals, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει μια θέση, στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης. Την πρώτη του είσοδο στο Top 40 πραγματοποίησε ο Jannik Sinner.

Αφαιρέθηκαν σήμερα οι βαθμοί από το περσινό ATP Finals και ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αφού πέρσι ήταν ο μεγάλος πρωταθλητής στο σπουδαίο τουρνουά της ΑΤΡ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 22χρονος Έλληνας τενίστας απώλεσε 1.300 βαθμούς με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο Νο.7 της κατάταξης και τον Alexander Zverev να τον προσπερνά στο Νο.6. Αυτή ήταν και η μοναδική αλλαγή θέσης που υπήρξε αυτή τη Δευτέρα στο Top 10.

Πάντα στο Νο.1 είναι ο Novak Djokovic, που φυσικά έχει εξασφαλίσει και το Year-end No.1. Πίσω του βρίσκονται οι Rafael Nadal στο Νο.2 και Dominic Thiem στο Νο.3. Στο Νο.4 βρίσκεται ο Daniil Medvedev και την κορυφαία 5άδα συμπληρώνει ο Roger Federer. Στην 6η θέση είναι ο Zverev, στην 7η ο Τσιτσιπάς και το Top 10 συμπληρώνουν οι Andrey Rublev, Diego Schwartzman και Matteo Berrettini.

Στο μοναδικό τουρνουά που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, το Sofia Open στη Σόφια, πρωταθλητής αναδείχθηκε ο Jannik Sinner, που στα 19 του έγινε και ο νεότερος πρωταθλητής ATP διοργάνωσης από τον Φεβρουάριο του 2008 και τον Kei Nishikori.

Σήμερα, ο νεαρός Ιταλός κέρδισε 7 θέσεις και ανέβηκε στο Νο.37 της παγκόσμιας κατάταξης. Για 1η φορά βρέθηκε στο Top 40 και βελτίωσε κατά 6 θέσεις το προηγούμενο career high του (Νο.43).

Με Rublev στο επόμενο ματς ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμτωπίσει τον Andrey Rublev στον επόμενο αγώνα του στο ATP Finals, που θα γίνει την Τρίτη.

Όπως ανακοινώθηκε από το βράδυ της Δευτέρας, μετά το τέλος της 1ης ημέρας του φετινού ATP Finals, o Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Andrey Rublev στο δεύτερο παιχνίδι της Τρίτης, δηλαδή στις 22:00 ώρα Ελλάδας.

Από το περσινό US Open, οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί 3 φορές, με τον Rublev να κερδίζει στη Νέα Υόρκη το 2019 και στον τελικό του Αμβούργο φέτος, αλλά τον Στέφανο να παίρνει τη ρεβάνς στα προημιτελικά του Roland Garros, στην πιο πρόσφατη συνάντησή τους.

Και για τους δυο η νίκη είναι μονόδρομος, καθώς με ήττα οι πιθανότητες για πρόκριση στα ημιτελικά θα γίνουν ελάχιστες, έως μηδαμινές. Θυμίζουμε πως ο Τσιτσιπάς έχασε από τον Dominic Thiem και ο Rublev από τον Rafael Nadal, στα χθεσινά παιχνίδια.

Οι δυο νικητές της 1ης αγωνιστικής, Nadal και Thiem, θα αναμετρηθούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας την Τρίτη, για ένα αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση.

Ο Nadal προηγείται στο head-to-head, έχοντας κερδίσει τον Thiem 9 φορές σε 14 αναμετρήσεις (9-5). Ο Αυστριακός ωστόσο είχε κερδίσει την τελευταία, στο Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο, σε εκείνον τον συκλονιστικό προημιτελικό που είχε ολοκληρωθεί στο tie-break του 4ου σετ με 7-6 (3), 7-6 (4), 4-6, 7-6 (6).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected