Κατηγορίες
Αθλήματα

Μετά από μια συγκλονιστική μάχη η πρόκριση για Τσιτσιπά, επόμενος αντίπαλος ο Τζόκοβιτς

Σε έναν αγώνα που ξεκίνησε ιδανικά αλλά μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να σβήσει match point και να πάρει μια υπερπολύτιμη νίκη επί του Andrey Rublev, παραμένοντας “ζωντανός” στο κυνήγι της πρόκρισης στην 4άδα του ATP Finals, που θα διεκδικήσει μεθαύριο κόντρα στον Rafael Nadal.

Σε έναν ματς που αρχικά έδειχνε να ελέγχει αλλά αργότερα μετατράπηκε σε μια πολύ μεγάλη και δύσκολη μάχη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε τελικά να επικρατήσει του Andrey Rublev 6-1, 4-6, 7-6 (6) και να πετύχει την 1η του νίκη στο φετινό ATP Finals.

O Έλληνας τενίστας σ’ αγώνα της 2ης ημέρας του ομίλου “London 2020” επικράτησε με 6-1, 4-6, 7-6 (6) του Αντρέι Ρούμπλεφ στην Ο2 Αrena και θα παίξει την Πέμπτη στον τελικό με τον Ράφα Ναδάλ.

Ο Ντομινίκ Τιμ μετά από τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά είναι ήδη στους “4” και ο Έλληνας με τον Ισπανό θα παλέψουν για το άλλο εισιτήριο. Ο νικητής θα είναι στην τετράδα και θα συνεχίσει και το Σάββατο στο ATP Finals.

Από την άλλη ο Αντρέι Ρούμπλεφ στην πρώτη του συμμετοχή στο ATP Finals γνώρισε την 2η του ήττα και αποκλείστηκε αλλά θα παίξει ένα ακόμη παιχνίδι την Πέμπτη με τον Ντομινίκ Τιμ.

Αυτή ήταν η 3η νίκη του επί του Ρούμπλεφ και η 2η μέσα στο 2020. Παράλληλα έφτασε και τις 29 νίκες στο 2020 και στις 5 σε ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκίνησε εξαιρετικά στο παιχνίδι με μπρέικ στο 2ο γκέιμ (2-0) και με love service game έφτασε στο 3-0. Ο Αντρέι Ρούμπλεφ μείωσε με love service game σε 3-1.

Με μπρέικ στο 6ο γκέιμ ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 5-1 και έκλεισε το σετ σε 19′ με 6-1!

Στο 2ο σετ, με love service game ο Αντρέι Ρούμπλεφ προηγήθηκε με 2-1 και εν συνεχεία με 3-2.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε σε διπλό μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ αλλά ο Ρούμπλεφ το έσβησε και πήρε προβάδισμα (4-3).

Ο Ρώσος βρέθηκε στο 5-4 και εκμεταλλεύτηκε τα φτηνά λάθη του Έλληνα για να φτάσει σε μπρέικ και να κλείσει το σετ στο 6-4. Οι winners ήταν 5-10 για τον Ρώσο.

Στο 3ο σετ, ο Ρούμπλεφ έσβησε 5 μπρέικ πόιντ στο 3ο γκέιμ και μετά από 10′ έκλεισε το γκέιμ προηγούμενος με 2-1.

Ο Ρώσος έφτασε στο 3-2 και ισοφάρισε σε 3-3 ο Έλληνας. Αν και βρέθηκε στο 0-3, 0 ο Ρούμπλεφ πήρε το 7ο γκέιμ (4-3) αλλά ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε σε 4-4.

Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε  σε 5-5 και σε 6-6 για να στείλει το σετ στο τάι μπρέικ.

Άρχισε με μίνι μπρέικ (1-0) αλλά ο Ρούμπλεφ το πήρε πίσω (2-1) και ισοφάρισε σε 2-2. Νέο μίνι μπρέικ για το 3-2 και στο 5-2. Μείωσε σε 5-4 αλλά ο Ρούμπλεφ ισοφάρισε σε 5-5.

Ο Ρώσος με μίνι μπρέικ έφτασε σε ματς πόιντ (6-5) αλλά το διπλό του λάθος κράτησε ζωντανό τον Έλληνα (6-6). Ο Τσιτσιπάς έφτασε σε σετ πόιντ και το κέρδισε!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected