Κατηγορίες
Basket

Βαριά ήττα για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία

Ο Παναθηναϊκός έκανε το ένα λάθος μετά από το άλλο κι ηττήθηκε κι από τη Μπασκόνια (93-72) στη Βιτόρια για τη 10η αγωνιστική στην Ευρωλίγκα.

Ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε στην Ισπανία για τα δύο παιχνίδια με Βαλένθια και Μπασκόνια κι ήθελε ή το ιδανικό 2/2 ή έστω το 1/2, ώστε να επιστρέψει στις νίκες, εν τέλει επιστρέφει στη βάση με 0/2 μετά από -το λιγότερο- μέτριες εμφανίσεις.

Μετά κι από την ήττα (93-72) στη Fernando Buesa Arena έφτασε στις τέσσερις διαδοχικές κι έξι σε οχτώ παιχνίδια (2-6) κι ενώ την επόμενη αγωνιστική περιμένει την εκ των πρωτοπόρων Μπάγερν Μονάχου (27/11) στο ΟΑΚΑ.

Από την άλλη, η Μπασκόνια σημείωσε back to back νίκες κι ανέβηκε στο 4-4.

Στο ξεκίνημα του αγώνα φάνηκε ότι ο Παναθηναϊκός ήταν καλά διαβασμένος και με μπροστάρη τον Νεμάνια Νέντοβιτς ο οποίος εκτέλεσε και δημιούργησε με συνέπεια, προηγήθηκε γρήγορα με διαφορά οκτώ πόντων (2-10). Οι γηπεδούχοι όμως απάντησαν και με σερί 9-0 προσπέρασαν 11-10. Οι πρωταθλητές Ελλάδας βρήκαν ξανά τις απαραίτητες επιθετικές λύσεις και προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 23-20.

Το δεύτερο δεκάλεπτο όμως ανήκε εξ ολοκλήρου στους Βάσκους. Οι «πράσινοι» μέχρι το 15′ ανταποκρίνονταν στις απαιτήσεις και ήταν μπροστά (31-32), όμως από εκείνο το σημείο μέχρι και το τέλος του πρώτου ημιχρόνου δεν ήταν συνεπείς αμυντικά κι έμειναν αρκετά πίσω. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με την Μπασκόνια να έχει προβάδισμα επτά πόντων (46-39), εκμεταλλευόμενοι τις κακές επιλογές του «τριφυλλιού» στην επίθεση αλλά και την άμυνα.

Στην τρίτη περίοδο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πλησιάσει και τα κατάφερε, μειώνοντας ακόμα και στους τρεις πόντους (54-51), όμως στη συνέχεια εμφάνισε τις γνωστές «παιδικές ασθένειες» κι επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν εκ νέου με διαφορές της τάξεως των δέκα πόντων. Ένα λέι απ του Φόστερ στην εκπνοή διαμόρφωσε το 66-58 και οι Βάσκοι είχαν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο για τη νίκη.

Το ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου ήταν καταστροφικό για την ελληνική ομάδα. Η Μπασκόνια είχε βρει ρυθμό και χωρίς άγχος πλέον εκτελούσε πολύ άνετα από την περιφέρεια κι ένα τρίποντο του Χένρι εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 πόντους στο 34′ (77-60) και όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί. Αυτό είχε συμβεί και η κόρνα της λήξης βρήκε νικητές τους Βάσκους με 93-72.

Τα δεκάλεπτα: 20-23, 46-39, 66-58, 93-72

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected