Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση πέρασε από το St James’ Park η Τσέλσι (vid)

Σε ένα εύκολο απόγευμα στο «St James’ Park» η Τσέλσι επικράτησε με 2-0 της Νιούκαστλ για την 9η αγωνιστική της Premier League και σκαρφάλωσε προς το παρόν στην κορυφή του πρωταθλήματος, έχοντας ίσους βαθμούς με τη Λέστερ που δοκιμάζεται αύριο στην έδρα της Λίβερπουλ.

Σκόραρε για τρίτο διαδοχικό παιχνίδι ο Έιμπραχαμ, έβδομο σερί αήττητο ματς στην Premier League για τους «μπλε» του Φρανκ Λάμπαρντ που βρίσκουν ρυθμό!

Με τη διάθεση να πιάσει την αντίπαλο της από τον λαιμό μπήκε στην αναμέτρηση η Τσέλσι! Οι «μπλε» άρχισαν να πιέζουν ψηλά από νωρίς, με τον Βέρνερ να χάνει την πρώτη σημαντική ευκαιρία του παιχνιδιού μόλις στο 4ο λεπτό, ωστόσο ο Ντάρλοου δήλωσε «παρών». Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Έιμπραχαμ να απειλήσει σοβαρά μετά την εξαιρετική σέντρα του Ζίγιες, με τον τερματοφύλακα της Νιούκαστλ να διώχνει και πάλι σε κόρνερ.

Από το κόρνερ αυτό ήρθε και το 1-0 των φιλοξενούμενων. Ο Μάουντ έβγαλε μια κοφτή σέντρα στην καρδιά της περιοχής και ο Φεντερίκο Φερνάντες έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για σπρώξιμο του Τσίλγουελ στον Ισπανό στόπερ, ωστόσο ο VAR δεν άλλαξε γνώμη και το 1-0 έμεινε.

Η Τσέλσι δεν απειλήθηκε σε κανένα λεπτό, είχε την μπάλα στα πόδια της όλη την ώρα και μάλιστα κάποια στιγμή στο πρώτο ημίχρονο έφτασε να έχει κατοχή κοντά στο 85%! Λίγο έλειψε στο 30′ να καθαρίσει το παιχνίδι η Τσέλσι, ωστόσο ο Βέρνερ δεν μπόρεσε να βρει εστία εντελώς ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι.

Η υποψία ευκαιρίας για τις «καρακάξες» ήρθε στο 35ο λεπτό με το σουτ του Σεν Μαξιμέν από πλεονεκτική θέση να κοντράρει στα σώματα και να περνάει σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νιούκαστλ μπήκε με περισσότερη διάθεση να ανέβει στο «τερέν». Λίγο έλειψε μάλιστα να ισοφαρίσει, ωστόσο το σουτ του Τζοέλιγκτον πέρασε πάνω από την εστία του Μεντί. Στο 55ο λεπτό, ο Βέρνερ έχασε μια τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της Τσέλσι, με τον Γερμανό να μην τελειώνει τη φάση και να δίνει μια πάσα στον Ζίγιες η οποία δεν έφτασε ποτέ στα πόδια του Μαροκινού.

Δέκα λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ που περίμεναν οι φιλοξενούμενοι… Ο Βέρνερ ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, έδωσε πάρε βάλε στον Έιμπραχαμ, με τον Άγγλο να ευστοχεί και να γράφει το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα η ομάδα του Μπρις παραλίγο να μπει και πάλι στο παιχνίδι, με τον Λόνγκσταφ να επιχειρεί ένα μακρινό σουτ και την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Μεντί!

Ο Βέρνερ κατάφερε εν τέλει να βάλει το δικό του γκολ, ωστόσο το τέρμα του Γερμανού ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, καθώς ο 24χρονος επιθετικός ήταν λίγο πιο μπροστά από την αντίπαλη άμυνα.

Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν «αθόρυβα», με τη Νιούκαστλ να δέχεται την ήττα της και την Τσέλσι να παίρνει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» με το οποίο έφτασε τη Λέστερ στην κορυφή της Premier League με 18 βαθμούς, έχοντας ωστόσο ένα ματς περισσότερο.

Συνθέσεις

Νιουκάστλ : Ντάρλοου, Μανκίγιο (65′ Αλμιρόν), Κλαρκ, Λασέλς (46’ Σαρ), Σερ, Φερνάντες,  Λιούις, Σ. Λόνγκσταφ, Σεντ-Μαξιμέν (74’ Κάρολ), Χέιντεν, Ζοέλιντον

Τσέλσι : Μεντί, Τζέιμς, Ζουμά, Ρούντιγκερ, Τσίλγουελ (83’ Έμερσον), Καντέ, Κόβασιτς, Ζίγιεχ (87’ Ζιρού), Μάουντ, Έϊμπραχαμ, Βέρνερ (75’ Χάντσον Οντόι)

δείτε βίντεο με τα γκολ ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected