Κατηγορίες
Γενικά - Διάφορα

Το Κινητό νοσοκομείο εκστρατείας στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου (vid)

Στη Θεσσαλονίκη, «Γεώργιος Γεννηματάς» και ΑΧΕΠΑ αρχίζουν απόψε την εφημερία τους με την πληρότητα στις ΜΕΘ COVID στο 100%. Το ίδιο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Η πίεση είναι ασφυκτική στο σύστημα Υγείας της Θεσσαλονίκης, με ενδεικτική την αποψινή εφημερία των δύο νοσοκομείων, η οποία θα γίνει χωρίς διαθέσιμες ΜΕΘ για ασθενείς με Covid-19.

Όπως αναφέρει το newsbreak, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει και η μεταφορά ασθενών με κορωνοιό, στις δυο ιδιωτικές κλινικές που έχουν επιταχθεί.

Όσον αφορά τις εφημερίες, «πιασμένες» είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ COVID του νοσοκομείου «Γεώργιος Γεννηματάς» (αναζητούνται εναγωνίως τουλάχιστον δύο ακόμα για ασθενείς που είναι ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση), ενώ στο ΑΧΕΠΑ καλυμμένες είναι και οι 44 κλίνες ΜΕΘ COVID.

Κινητό νοσοκομείο εκστρατείας (αποτελείται από κοντέινερ που φιλοξενούν γραφεία, χώρους εξέτασης, χειρουργεία και ΜΕΘ) στήθηκε στο χώρο στάθμευσης του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη συμπρωτεύουσα, για να εξυπηρετηθεί ο αυξημένος αριθμός ασθενών με κορωνοϊό.

Η εφημερία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας άρχισε επίσης χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ COVID, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι κατά μέσο όρο γίνονται περίπου 20 εισαγωγές σε κάθε εφημερία, ενώ ο δείκτης μετάδοσης έχει πέσει κάτω από το 1.

error: Protected