Κατηγορίες
Αθλήματα

Τρίτος στις νίκες το 2020 ο Τσιτσιπάς

Για ακόμα μια χρονιά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της χρονιάς στο tour της ATP.

Ο 22χρονος Έλληνας τενίστας τερμάτισε για 2η διαδοχική χρονιά στο Νο.6 της παγκόσμιας κατάταξης, έφτασε σε έναν ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης, στο Roland Garros (το είχε κάνει και το 2019 στο Australian Open), ενώ είναι πολύ ψηλά και στην κατάταξη με τις περισσότερες νίκες.

Όπως αναφέρει το tennisnews, o Στέφανος πέτυχε 29 νίκες στη χρονιά, έχοντας την 3η θέση στη λίστα με τις περισσότερες νίκες στο ανδρικό tour.

Την 1η θέση μοιράστηκαν Novak Djokovic και Andrey Rublev, που πέτυχαν από 41 νίκες. Ο Djokovic φυσικά έχει καλύτερο ποσοστό νικών από τον Ρώσο, καθώς έφτασε τις 41 νίκες σε 46 αναμετρήσεις, ενώ ο Rublev χρειάστηκε 51 αναμετρήσεις.

Θυμίζουμε πως ο Rublev ήταν και ο παίκτης με τους περισσότερους τίτλους, καθώς ήταν ο μοναδικός με 5 τίτλους στο 2020, με τον Djokovic να έχει έναν λιγότερο. Φυσικά οι 3 από τους 4 τίτλους του Σέρβου ήταν σε Slams ή Masters, κατακτώντας το Australian Open, το Cincinnati Masters και το Internazionali BNL d’ Italia (ο 4ος στο Dubai Tennis Championships), σε αντίθεση με τον Ρώσο που οι 3 τίτλοι του ήταν σε 500άρια και οι 2 σε 250άρια.

Ο Τσιτσιπάς ακολουθεί στη λίστα με 29 νίκες, ενώ από 28 νίκες πέτυχαν οι Daniil Medvedev και Alexander Zverev. Τέλος, 27 νίκες πέτυχε ο Rafael Nadal, ο οποίος βέβαια είχε το 3ο καλύτερο ποσοστό νικών στη σεζόν, μετά απ’ αυτά των Djokovic και Rublev.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected