Διάφορα

Οι εισαγγελείς πρότειναν τετραετή φυλάκιση για τον Νικολά Σαρκοζί!

Πρόταση φυλάκισης τεσσάρων ετών, τα δύο με αναστολή, πρότειναν για τον πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, οι εισαγγελείς του οικονομικού δικαστηρίου της Γαλλίας, θεωρώντας τον ένοχο για τις υποκλοπές, την υπόθεση των λεγόμενων “ecoutes”.

Όπως αναφέρει το makthes.gr, την ίδια ποινή ζήτησαν για τον δικηγόρο του Νικολά Σαρκοζί, Τιερί Ερζόγκ, ο οποίος επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση των υποκλοπών, και για τον δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ.

Μάλιστα για τον Τ. Ερζόγκ το δικαστήριο πρότεινε στέρηση επαγγελματικών δικαιωμάτων για πέντε χρόνια.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα, ο Νικολά Σαρκοζί επανέλαβε ότι δεν διέπραξε το παραμικρό παράπτωμα και ορκίστηκε να φτάσει την υπόθεση μέχρι το τέλος, ώστε να καθαρίσει το όνομά του. «Δεν παραδέχομαι καμία από αυτές τις αχρειότητες για τις οποίες διώκομαι εδώ και έξι χρόνια», είπε ο πρώην πρόεδρος, μιλώντας ενώπιον του δικαστηρίου στο Παρίσι.

Οι τρεις παραπάνω κατηγορούμενοι, εάν καταδικαστούν, μπορούν να βρεθούν αντιμέτωποι ακόμη και με ποινή κάθειρξης 10 ετών και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Η δικαστική περιπέτεια του Ν. Σαρκοζί ξεκινά από την υπόθεση “Bismuth”, η οποία αφορά υποψίες για χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Νικολά Σαρκοζί το 2007, από τη Λιβύη, για την οποία έχει τεθεί υπό εξέταση τέσσερις φορές. Στο πλαίσιο αυτών των ερευνών οι δικαστές ανακάλυψαν το 2014 την ύπαρξη μιας ανεπίσημης τηλεφωνικής γραμμής ανάμεσα στον πρώην πρόεδρο και στον δικηγόρο του, Τιερί Ερζόγκ, που είχε ανοιχθεί με το όνομα «Paul Bismuth».

Αυτές οι υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες βρίσκονται στο επίκεντρο της υπόθεσης των “ecoutes”, με τη μία πλευρά να κάνει λόγο για «σύμφωνο διαφθοράς» και την άλλη, αυτή της υπεράσπισης, να μιλά για παραβίαση του απορρήτου και παράνομες υποκλοπές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected