Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του διπλού ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Μετά από ένα πολύ δύσκολο και συναρπαστικό ματς, ο Πέτρος Τσιτσιπάς και ο Kristjan Tamm κατάφεραν να κερδίσουν τους Ιταλούς Luca Giacomini και Simone Roncalli, για να προκριθούν στα ημιτελικά του τουρνουά των 15.000 δολαρίων στο Monastir της Τυνησίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η διεκδίκηση του τίτλου στα διπλά μαζί με τον Εσθονό συμπαίκτη του, Kristjan Tamm, συνεχίζεται για τον Πέτρο Τσιτσιπά στο Monastir της Τυνησίας, όπου κέρδισε τους Ιταλούς Giacomini και Roncalli έπειτα από πολύ κλειστό παιχνίδι, με 6-1, 6-7 (7), 11-9.

Παρά το γεγονός πως κέρδισαν τα 9 από τα 11 πρώτα games (6-1, 3-1) και έφτασαν να προηγούνται με 5-3 στο 2ο σετ, οι Τσιτσιπάς και Tamm χρειάστηκε να δώσουν έναν γεμάτο αγώνα και τελικά να πάρουν στις λεπτομέρειες τη νίκη αυτή, σε ένα παιχνίδι που υπήρξαν 7 match points εκατέρωθεν!

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 6-5 στο 2ο σετ και μετά στο tie-break κατάφεραν να κάνουν μια απίστευτη ανατροπή, καθώς ο Τσιτσιπάς και ο Εσθονός συμπαίκτης του είχαν προηγηθεί με 4-0 και με 6-1! Συνεπώς, οι Giacomini και Roncalli έσβησαν 5 διαδοχικά match point και συνολικά πήραν τους 8 από τους 9 επόμενους πόντους, για να κερδίσουν το tie-break με 9-7 και να στείλουν το ματς σε super tie-break.

Εκεί οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τους Ιταλούς να έχουν το πάνω χέρι και το ελληνοεσθονικό δίδυμο να ανατρέπει την κατάσταση. Συγκεκριμένα, οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 4-2 και με 7-4, ενώ είχαν διπλό match point στο 9-7, με τους Πέτρο και Tamm να κερδίζουν τους 4 τελευταίους πόντους και να παίρνουν τελικά το super tie-break με 11-9!

Μ’ αυτόν τον περιπετειώδη τρόπο, ο Τσιτσιπάς εξασφάλισε την παρουσία τους στους αυριανούς ημιτελικούς της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει τους Αυστριακούς Alexander Erler και David Pichler, Νο.3 στο ταμπλό.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected