Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Η νίκη του Ιωνικού ήρθε με έξι ρεκόρ περιόδου

Πέραν της σημασίας της νίκης που πήρε στη Λάρισα, ο Ιωνικός έκανε μία συνολικά εντυπωσιακή εμφάνιση, κάτι που αποτυπώθηκε στους αριθμούς. Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σημείωσε έξι νέα ρεκόρ περιόδου για τη Basket League, όλα στο δεύτερο μισό του παρκέ.

*Ο Ιωνικός έκανε ένα εξαιρετικά παραγωγικό παιχνίδι σταματώντας στους 97 πόντους, επίδοση που συνιστά νέο ρεκόρ για τη φετινή Basket League αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 96 που σημείωσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον ΠΑΟΚ στην 3η αγωνιστική. Οι 97 πόντοι είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση του Ιωνικού στη Basket League μετά τις «100άρες» που σημείωσε πέρσι κόντρα στον Πανιώνιο (108-74) και το Περιστέρι (100-75).

*Ο Ιωνικός σημείωσε 31 από τους 97 πόντους του στη δεύτερη περίοδο και 55 συνολικά στο πρώτο ημίχρονο. Έτσι ισοφάρισε τη μεγαλύτερη επίδοση μιας περιόδου στο φετινό Πρωτάθλημα -31 είχε το Λαύριο στη δεύτερη περίοδο του αγώνα με τον Άρη- και σημείωσε νέο ρεκόρ παραγωγικότητας ενός ημιχρόνου αφού το προηγούμενο ήταν οι 53 που είχε η ομάδα της Λαυρεωτικής στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης.

*Η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου σημείωσε ρεκόρ περιόδου και με τα 28 εύστοχα δίποντα που είχε, ένα περισσότερο από τον Παναθηναϊκό απέναντι στον ΠΑΟΚ. Είναι ρεκόρ για την ομάδα της Νίκαιας μετά την επάνοδο της στη μεγάλη κατηγορία καθώς στο περσινό Πρωτάθλημα είχε δύο φορές από 22 (με Λαύριο εντός και Ρέθυμνο εκτός έδρας).

*Οι Νικαιώτες ήταν συνεπείς και από τη γραμμή του φάουλ, έχοντας 14/15 βολές. Το 93,33% με το οποίο εκτέλεσαν είναι επίσης ρεκόρ περιόδου, αφού το προηγούμενο ήταν το 91,66% (11/12) που είχε ο Ηρακλής στο ματς του περασμένου Σαββάτου με το Μεσολόγγι.

*Ο Ιωνικός είχε για τρίτη φορά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων -το ίδιο είχε κάνει κόντρα στην ΑΕΚ και το Λαύριο  ισοφαρίζοντας τη σχετική επίδοση της ΑΕΚ.

Ο Μαυροκεφαλίδης πέρασε Καράγκουτη και Πρίντεζη

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης επέστρεψε στον Ιωνικό και συνδύασε το ντεμπούτο του στη δεύτερη θητεία του με την ομάδα της Νίκαιας, με δύο επιτεύγματα που του επέτρεψαν να αναρριχηθεί σε δύο ιστορικές λίστες της Basket League.

*Πραγματοποιώντας την 332η εμφάνιση του στην κατηγορία, ανέβηκε στην 33η θέση της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του τον Γιώργο Καράγκουτη.

*Με τα τρία ριμπάουντ που είχε στο ματς της Λάρισας, έφτασε τα 1.465 και προσπερνώντας τον Γιώργο Πρίντεζη έγινε ο 18ος ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ακόμη…

*Στο 25ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Άνταμ Σμιθ ξεπέρασε τους 400 πόντους.

*Τους 100 πόντους ξεπέρασε στην κατηγορία ο Νίκος Χουγκάζ, σημειώνοντας 13 κόντρα στη Λάρισα.

Διπλό, αρνητικό ρεκόρ περιόδου από τη Λάρισα

Σε αμυντικό ριμπάουντ της Λάρισας κατέληξε μόνο το 51,7% των άστοχων σουτ των φιλοξενούμενων, στη μικρότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ήταν το 55,9% που είχε το Λαύριο απέναντι στο Περιστέρι.

Παράλληλα οι Θεσσαλοί ισοφάρισαν το αρνητικό ρεκόρ περιόδου στην αναλογία ασίστ/λαθών με 0,4, επίδοση που είχαν και στην πρεμιέρα με τον Παναθηναϊκό

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κεν Μπράουν με τους 14 πόντους του ξεπέρασε τους 400 σε 28 αγώνες στη Basket League.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected