Κατηγορίες
Αθλήματα

Στους “16” της Τυνησίας ο Πέτρος Τσιτσιπάς

Ακόμα μια νίκη πέτυχε ο Πέτρος Τσιτσιπάς στο Monastir της Τυνησίας, για να προκριθεί στη φάση των “16” του τουρνουά των 15.000 δολαρίων αυτής της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του διπλού και στα μονά προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό ξεκινώντας από τα προκριματικά, έπαιξε απευθείας αυτή την εβδομάδα στο κυρίως ταμπλό, εξασφαλίζοντας μια wild card από τη διοργάνωση.

Στη σημερινή του πρεμιέρα επικράτησε του Ιταλού Simona Roncalli με 6-4, 6-3, σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Έμεινε πίσω μέχρι και με 3-4 στο 1ο σετ ο Τσιτσιπάς, ο οποίος έκανε break στο 9ο game και κέρδισε τα 3 τελευταία games του σετ, για να το κερδίσει με 6-4. Στο 2ο σετ το break έγινε νωρίτερα από τον Έλληνα παίκτη, που προηγήθηκε με 3-1 και δεν έχασε ποτέ το πάνω χέρι.

Στον 2ο γύρο του τουρνουά των 15.000 δολαρίων, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει είτε τον επίσης Ιταλό Luca Giacomini, είτε τον 18χρονο Γάλλο Harold Mayot, No.3 στο ταμπλό και Νο.426 στην παγκόσμια κατάταξη.

Λίγες ώρες αργότερα, ο Πέτρος αγωνίστηκε και στο διπλό, μαζί με τον Γάλλο Cyril Vandermeersch. Οι δυο αθλητές ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τον Τυνήσιο Moez Echargui και τον Γάλλο Yanais Laurent, με 7-5, 1-6, 10-6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected