Κατηγορίες
Basket

Για το 3×3 απόψε ο Ολυμπιακός με τη Βαλένθια

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Βαλένθια (21:30, Novasports2) αμέσως μετά τα δύο πολύ μεγάλα διπλά επί της Μπαρτσελόνα και του Ερυθρού Αστέρα και στοχεύει στο 3/3 για να εισχωρήσει ξανά στην πρώτη οκτάδα…

Με τον Κώστα Παπανικολάου να είναι αμφίβολος, ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στις νίκες μέσα στο γήπεδο του (είχε χάσει από την Μπασκόνια, λόγω κυρίως των πέντε ελλείψεων…) και να φτάσει τη Βαλένθια στη βαθμολογία.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει ρεκόρ 7-5 έναντι του 8-5 της Βαλένθια που μετράει ένα αγώνα περισσότερο, οπότε η βαθμολογία δεν είναι απολύτως ακριβής.

Η Βαλένθια διαθέτει τη δεύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα, νίκησε στην εκπνοή την Έφες πριν μία αγωνιστική και πιστοποιεί την καλή δουλειά που έκανε το καλοκαίρι στο μεταγραφικό παζάρι:

“«Είναι μία ομάδα με μεγάλο επιθετικό ταλέντο. Έχει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση στην Ευρωλίγκα. Έχουν δημιουργία απ’ όλους του παίκτες. Οι παίκτες που παίζουν στο «5» εκτελούν άψογα από το τρίποντο. “Εκτελούν” και με πλάτη και με πρόσωπο στο καλάθι. Είναι ομάδα με ιδιαιτερότητες και αινίγματα γι’ αυτό πάνε και καλά.< Έχουν «κορμό» παικτών πολλά χρόνια και είναι έμπειροι. Εκτός έδρας παίζουν ακόμα καλύτερα. Θα χρειαστούμε ένα παιχνίδι με πολύ ένταση, ενέργεια και τακτική αν θέλουμε να κερδίσουμε», σχολίασε ο Γιώργος Μπαρτζώκας που έχει… τριβελίσει το μυαλό των παικτών του να μην επαναπαυτούν μετά τις δύο επιτυχίες της προηγούμενης εβδομάδας, ειδικά ενόψει μίας ακόμα “διαβολοβδομάδας” με Βαλένθια και Ρεάλ στο πρόγραμμα:

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα. Υπάρχει καλό κλίμα. Είναι όμως και παγίδα, γιατί ο εφησυχασμός αποτελεί πρόβλημα. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις καμία ομάδα στην Ευρωλίγκα. Το δείχνουν τα αποτελέσματα. Είμαστε σε καλή κατεύθυνση», πρόσθεσε ο κόουτς του Ολυμπιακού.

Το 2003/2004 η τελευταία ήττα

Ο Ολυμπιακός μετράει ένα σερί εννιά νικών επί της Βαλένθια και συνολικά ρεκόρ 9-1, καθώς η τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση τη σεζόν 2003-04 στο ΣΕΦ. Όχι ότι αυτό μετράει ιδιαίτερα: “Ειλικρινά δεν το ήξερα. Δεν παίζει ρόλο”, σχολίασε ο “Μπαρτζώ” και δεν έχει άδικο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected