Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Οι αυξήσεις στους μισθούς αφορά όσους αμείβονται από 1.000 ευρώ και άνω

Από σήμερα, 1η Ιανουαρίου 2021, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα δουν αυξήσεις στους μισθούς τους λόγω της μείωσης των εισφορών, αλλά και λόγω της κατάργησης για το 2021, της εισφορά αλληλεγγύης.

Η αύξηση στους μισθούς θα ξεκινάει από περίπου 213 ευρώ τον χρόνο για όσους αμείβονται με 1.000 ευρώ τον μήνα και είναι δυνατό να φτάσει ακόμη και τις 4.400 ευρώ τον χρόνο, για εκείνους που έχουν μισθό μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ.

Ακόμη μεγαλύτερο θα είναι το όφελος πάντως για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, οι οποίοι πλήρωναν την έκτακτη εισφορά με βάση τα ακαθάριστα έσοδα και όχι με βάση τα κέρδη τους. Το όφελος αυτό όμως θα το δουν με την κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης το προσεχές καλοκαίρι. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας που είχε ακαθάριστα έσοδα 35.000 ευρώ το 2020, θα δει τον φόρο του να είναι μειωμένος κατά 1.000 ευρώ, με την φορολογική δήλωση που θα καταθέσει το προσεχές καλοκαίρι.

Προκειμένου να αντιληφθεί ο καθένας την επίπτωση που έχει στις καθαρές του αποδοχές, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, ας δούμε μέσα από αναλυτικούς πίνακες, το όφελος που θα έχουν οι μισθωτοί, ανάλογα το μηναίο εισόδημά τους, αλλά οι επαγγελματίες με βάση τον ετήσιο τζίρο τους.

Να σημειωθεί ότι για επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης θα ισχύσει με βάση τα έσοδα του 2020. Η μετάθεση αυτή γίνεται προκειμένου το συνολικό όφελος να το δουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες το καλοκαίρι του 2021 όταν και θα υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected