Ποδόσφαιρο Κόσμος

Κύπελλο, ο θεσμός των εκπλήξεων : Ίμπιζα-Θέλτα 5-2! (vid)

Η Ίμπιζα, ομάδα τρίτης κατηγορίας, πήρε ιστορική πρόκριση στους «32» του Κυπέλλου Ισπανίας, διαλύοντας με 5-2 την Θέλτα – Αποκλεισμός και για την Χετάφε, από την Κόρδοβα (1-0).

Μέχρι τώρα, γνωρίζαμε την Ίμπιζα μόνο ως ένα ισπανικό, κοσμοπολίτικο νησί, το οποίο έσφυζε από τουρίστες κάθε καλοκαίρι, τουλάχιστον μέχρι την εμφάνιση του Covid-19. Πλέον, ο αγαπημένος προορισμός διακοπών του Λιονέλ Μέσι γίνεται γνωστός και για ποδοσφαιρικούς λόγους.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, η Ίμπιζα, ομάδα τρίτης κατηγορίας που πέρυσι λίγο έλειψε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα στο Κύπελλο, το έκανε φέτος κόντρα σε ομάδα της La Liga (Θέλτα) και μάλιστα με το εντυπωσιακό 5-2, ενώ είχε προηγηθεί 4-0 στο 60ό λεπτό!

Στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου της διοργάνωσης, η νησιωτική ομάδα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το ροτέισον που (λογικά) επέλεξε ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Εδουάρδο Κουδέτ, και… σκόρπισε για μια ώρα την μεικτή βασικών – αναπληρωματικών της Θέλτα, με πρωταγωνιστή μάλιστα έναν Καστέλ.

Όχι, βεβαίως, τον Ερίκ των κόμικς, αλλά τον Σέρχιο. Ο 25χρονος επιθετικός, δανεικός από την Ατλέτικο Μαδρίτης Β, σημείωσε δύο γκολ στο πρώτο ημίωρο και οδήγησε την ομάδα του Χουάν Κάρλος Καρθέδο (για χρόνια βοηθός του Ουνάι Έμερι) σε θριαμβευτική πρόκριση στους «32», παρ’ ότι η Θέλτα αντέδρασε και πέτυχε δύο γκολ στα τελευταία 15 λεπτά, χάνοντας και πέναλτι με τον Σάντι Μίνα, προτού δεχθεί και πέμπτο γκολ.

Θύμα έκπληξης, όμως, έπεσε και δεύτερη ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Η Χετάφε, η οποία διανύει παρατεταμένο ντεφορμάρισμα στο πρωτάθλημα, αποκλείστηκε με ήττα (1-0) στην έδρα της Κόρδοβα, ομάδα δεύτερης κατηγορίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected