Κατηγορίες
Basket

Η νίκη «βάφτηκε μπλε» με τη μεγαλύτερη επιστροφή και ρεκόρ, ξεπέρασε τα 300 τρίποντα ο Γιαννόπουλος

Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε στο +14 στο Ιβανώφειο αλλά ηττήθηκε από τον Ηρακλή.

Σήμερα η Λάρισα πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τον Προμηθέα αφού τον νίκησε, επιστρέφοντας από μία διαφορά 17 πόντων που υπήρχε στο 24′, στη μεγαλύτερη ανατροπή της φετινής Basket League. Μέσα σε όλα τα άλλα που απαιτήθηκαν για να συμβεί αυτό, η θεσσαλική ομάδα σημείωσε και νέο ρεκόρ πόντων από επιθετικά ριμπάουντ.

Οι νικητές είχαν 13 δεύτερες επιθέσεις που δεν είναι ρεκόρ περιόδου αφού είχαν από 16 ο Ιωνικός και το Περιστέρι στα παιχνίδια τους με τον Ηρακλή και το Λαύριο αντίστοιχα, όμως από αυτά πήραν 22 πόντους -έναντι 10 του Προμηθέα- στην κορυφαία επίδοση της σεζόν. Η προηγούμενη ήταν οι 20 πόντοι που πήρε από επιθετικά ριμπάουντ η ΑΕΚ στο παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με το Μεσολόγγι.

Γενικότερα το επιθετικό ριμπάουντ είναι «όπλο» για τη φετινή Λάρισα που είναι η δεύτερη ομάδα της Basket League σε αυτήν τη στατιστική κατηγορία με μέσο όρο 11,2, πίσω μόνο από τον Ιωνικό που έχει 11,4 και έχοντας διψήφιο αριθμό σε οχτώ από τα 10 παιχνίδια της.

Η κυριαρχία της Λάρισας στα ριμπάουντ ήταν καθολική αφού είχε 40 έναντι 23 του Προμηθέα. Έφτασε σε επίδοση 40+ ριμπάουντ μάλιστα, για τρίτη φορά στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Ουέσλι Γκόρντον ήταν καθοριστικός παράγοντας στη νίκη για τη Λάρισα στη δεύτερη εμφάνιση του για τη θεσσαλική ομάδα. Με τους 14 πόντους του σημείωσε ρεκόρ καριέρας σε 21 εμφανίσεις στη Basket League καθώς στην περσινή σεζόν είχε 13 πόντους σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια με το Ρέθυμνο κόντρα στον Παναθηναϊκό και τον Κολοσσό.

*Ο Τζέρι Σμιθ είχε πέντε πόντους στις τρεις πρώτες περιόδους αλλά σημείωσε 13 στην τέταρτη και τελειώνοντας το παιχνίδι με 18, ξεπέρασε τους 700 στην καριέρα του στη Basket League, σε 58 εμφανίσεις.

Έχοντας 10/11 βολές, ο Αμερικανός γκαρντ πέραν του ότι «άγγιξε» το ρεκόρ περιόδου που είναι 11/1, ξεπέρασε τις 200 εύστοχες στην κατηγορία. Έχει 208/257 (80,93%).

300+ τρίποντα για τον Γιαννόπουλο

Το «φράγμα» των 300 εύστοχων σουτ τριών πόντων έσπασε στη Λάρισα ο Χάρης Γιαννόπουλος στη 224η εμφάνιση του στη Basket League. Ο διεθνής γκαρντ-φόργουορντ είχε 2/6 τρίποντα στο κλειστό της Νεάπολης και πλέον μετράει 301/829 (36,3%).

Ακόμη για τον Προμηθέα…

*Ο Γιάννης Αθηναίου είχε 1/3 δίποντα και έφτασε τα 200 σε 227 αγώνες στη Basket League. Έχει 200/465 (43,01%).

*Τις 100 ασίστ καριέρας έφτασε ο Δημήτρης Αγραβάνης στην 178 εμφάνιση του στην κατηγορία, μοιράζοντας δύο στο σημερινό παιχνίδι.

Σε ομαδικό επίπεδο…

*Στη Λάρισα αναμετρήθηκαν η ομάδα με το καλύτερο και το χειρότερο ποσοστό ευστοχίας στα τρίποντα και η διαφορά τους επιβεβαιώθηκε στο παρκέ, αφού η Λάρισα εκτέλεσε με 45,83% και ο Προμηθέας με 29,16%. Η αχαϊκή ομάδα έμεινε σε μονοψήφιο αριθμό εύστοχων σουτ από την περίμετρο για πέμπτη φορά στα επτά παιχνίδια της.

*Από την άλλη πλευρά, ο Προμηθέας έμεινε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι σε μονοψήφιο αριθμό λαθών, κάνοντας οχτώ μετά τα επτά κόντρα στο Μεσολόγγι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected