Κατηγορίες
Basket

Ξεπέρασε τους 3.200 πόντους ο Μαυροκεφαλίδης, ο Ξανθόπουλος στο Top10 σε αγώνες της Basket League

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης έφτασε μέσα από το παιχνίδι της Ρόδου σε δύο αξιοσημείωτα επιτεύγματα…

*Με τους επτά πόντους του έγινε ο 21ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος που έφτασε τους 3.200.

*Με το μοναδικό του επιθετικό ριμπάουντ, «σκαρφάλωσε» μία θέση στην ιστορική λίστα της Basket League. Έφτασε τα 488, ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ και είναι πλέον στη 16η θέση.

*Ο Τόρλιν Φιτζπάτρικ έφτασε τα 500 αμυντικά ριμπάουντ σε 110 εμφανίσεις στην κατηγορία και ο Βασίλης Τολιόπουλος τα 100. Ο διεθνής γκαρντ μάλιστα, έφτασε σε ρεκόρ καριέρας με τα έξι ριμπάουντ που είχε, αφού μέχρι σήμερα δεν είχε ξεπεράσει τα τέσσερα.

*Ο Αμερικανός με την 110η εμφάνιση του, ξεπέρασε τους Κίκι Κλαρκ, Νταμίρ Λάτοβιτς, Ιβάν Ζορόσκι, Ιμπραίμ Κουτλουάι και μπήκε στην πρώτη 60άδα της λίστας των ξένων με τα περισσότερα παιχνίδια στη Basket League, φτάνοντας τους Σάσα Χούπμαν, Αντρές Γκίμπερτ και Αντρέ Χάτσον.

*Ο Ιωνικός έμεινε για τρίτη φορά χωρίς τάπα και πρώτη μετά την 3η αγωνιστική, μετά τα ματς με το Περιστέρι και το Μεσολόγγι.

Ο Ξανθόπουλος στο Top10 σε αγώνες της Basket League

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνέχισε στον δρόμο της… «ρουτίνας» των ατομικών επιτευγμάτων στο επαγγελματικό πρωτάθλημα μέσα από το σημερινό παιχνίδι του Κολοσσού με τον Ιωνικό.

Ο πολύπειρος γκαρντ μπήκε στην πρώτη 10άδα της λίστας των παικτών με τα περισσότερα παιχνίδια στη Basket League.

Ο Ξανθόπουλος πραγματοποίησε την 428η εμφάνιση του και βρήκε θέση στην ιστορική 10άδα της λίγκας ξεπερνώντας τον Μιχάλη Πελεκάνο. Παράλληλα ανέβηκε στη 14η θέση της αντίστοιχης λίστας του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64),

Κατά τα άλλα…

*Στο 305ο παιχνίδι του στην κατηγορία, ο Θόδωρος Ζάρας ξεπέρασε τα 400 ριμπάουντ και τις 300 ασίστ.

*Ο Κολοσσός έκανε το πιο παραγωγικό, επιθετικά, παιχνίδι του απέναντι του στον Ιωνικό, συνδυάζοντας το με κάποιες κορυφαίες επιδόσεις. Σημείωσε 94 πόντους και ξεπέρασε κατά τέσσερις την επίδοση που είχε κόντρα στη Λάρισα.

*Η ομάδα του Ηλία Καντζούρη «έγραψε» ρεκόρ περιόδου με τους 1,18 πόντους που σημείωσε ανά κατοχή, αφού το προηγούμενο ήταν οι 1,17 που είχε ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι του με τον Ηρακλή.

*Ο Κολοσσός επέδειξε πολυφωνία στην επίθεση του με πέντε παίκτες να φτάνουν σε διψήφιο αριθμό πόντων, κάτι που έγινε για δεύτερη φορά μετά από το ματς της 6ης αγωνιστικής με τη Λάρισα.

*Ακόμη, οι Ρόδιοι σημείωσαν την κορυφαία φετινή επίδοση τους με τις 25 ασίστ που καταγράφηκαν στη στατιστική τους. Δεν είναι όμως και η κορυφαία της ιστορίας τους αφού αυτή παραμένει η επίδοση των 28 ασίστ που είχαν στο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΑΕΚ της περιόδου 2010-11.

 

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected