Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

O Ολυμπιακός αναδείχθηκε ως η 28η καλύτερη ομάδα του κόσμου για το 2020!

Η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου παρουσίασε τις 400 καλύτερες ομάδες στον κόσμο για το 2020 και ο Ολυμπιακός είναι 28ος. Άλλες έξι ελληνικές ομάδες στην λίστα!

Κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας μόνο μία ήττα στα play offs. Κατέκτησε και το Κύπελλο στον τελικό με την ΑΕΚ. Στην Ευρώπη έφτασε μέχρι τους «16» του Europa League έχοντας αποκλείσει την Άρσεναλ. Το 2020 ήταν μια καλή χρονιά για τον Ολυμπιακό κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η Διεθνής Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου τον κατέταξε ως την 28η καλύτερη ομάδα του κόσμου για την συγκεκριμένη χρονιά!

Η IFFHS όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρουσίασε τις 400 καλύτερες ομάδες του κόσμου και οι «ερυθρόλευκοι» με 172 πόντους βρίσκονται στην 28η θέση!

Στο top 400 όμως βρίσκονται άλλες 6 ελληνικές ομάδες!

Αυτές είναι:

Πρώτη η Μπάγερν Μονάχου

Όπως αναμενόταν η Μπάγερν Μονάχου κατέκτησε την πρώτη θέση! Οι Γερμανοί κατέκτησαν ότι βρήκαν μπροστά τους μέσα στο 2020 και με 260 πόντους άφησαν πολύ πίσω τις υπόλοιπες ομάδες. Δεύτερη καλύτερη ομάδα του κόσμου αναδείχθηκε η Παλμέιρας!

Το top 10 του κόσμου για το 2020

  1. Μπάγερν Μονάχου
  2. Παλμέιρας
  3. Παρί Σεν Ζερμέν
  4. Ίντερ
  5. Μάντσεστερ Σίτι
  6. Μίλαν
  7. Γιουβέντους
  8. Σεβίλλη
  9. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
  10. Άρσεναλ

Όσον αφορά το πως βαθμολογούνται οι ομάδες αυτό έχει να κάνει με τις νίκες με την ΙFFHS να έχει ξεχωρίσει κάθε διοργάνωση και να δίνει περισσότερους βαθμούς σε διοργανώσεις όπως το Champions League (14 η κάθε νίκη, 7 η κάθε ισοπαλία) και το Europa League (12 η κάθε νίκη, 6 η κάθε ισοπαλία) και λιγότερες στα πρωταθλήματα τα οποία επίσης χωρίζονται σε δυναμικότητες!

*με στοιχεία από το gazzetta.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected