Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Δεν έχει έλεος ο Γιακουμάκης! Έκανε χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο!

Το «φαινόμενο» του Γιώργου Γιακουμάκη στην Eredivisie επέστρεψε δριμύτερο, με τον Έλληνα στράικερ να σκοράρει χατ-τρικ στο πρώτο μέρος κόντρα στη Φίτεσε, να φτάνει τα 19 γκολ και να μπαίνει στην πρώτη δεκάδα στην κούρσα για το «Χρυσό Παπούτσι»!

«Καυτός», μυθικός, ασταμάτητος. Τι κι αν δεν σκόραρε στα δύο τελευταία παιχνίδια; Η «μηχανή» τερμάτων της Φένλο που ακούει στο όνομα Γιώργος Γιακουμάκης φόρτωσε ξανά κόντρα στην 3η της βαθμολογίας, Φίτεσε και έδειξε ότι παραμένει στα καλύτερά της.

Όπως αναφέρει το gazzetta.gr, ο Έλληνας στράικερ συνεχίζει απτόητος τη «μαγική» πορεία του στην Eredivisie, «χτύπησε» τρεις φορές σε ένα ημίχρονο από τις ασίστ του Μασάχ, στο 16’ και το 28’ με καρφωτή κεφαλιά και στο 43′ με ΑΠΙΘΑΝΗ λόμπα κι έτσι έφτασε τα 19 γκολ στη φετινή σεζόν, όντας μακράν του 2ου ο τοπ-σκόρερ του πρωταθλήματος. Σε ματς στο οποίο παίζει ως «βασικός» και ο Χρήστος Δώνης!

Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο 26χρονος φορ έβαλε το όνομά του στην πρώτη δεκάδα της κούρσας για το «Χρυσό Παπούτσι» και μάλιστα στην 6η θέση! Με τα 19 γκολ που έχει πετύχει και με βάση τον μικρότερο συντελεστή που έχει η Eredivisie από τα Top-5 πρωταθλήματα (1,5 έναντι 2), ο Γιακουμάκης έπιασε τον Δανό, Φίλιπ Τσίνκερναγκελ της Γουότφορντ (19 γκολ με την πρωταθλήτρια Νορβηγίας, Μπόντο Γκλιμτ) στην 6η θέση (28,5 βαθμοί). Με τη διαφορά ότι το νορβηγικό πρωτάθλημα έχει τελειώσει και ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, δίνοντας έτσι πλεονέκτημα στην ισοβαθμία για τον Έλληνα στράικερ.

Μοναδικοί που τον ξεπερνούν στα πρωταθλήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη είναι οι Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, Κριστιάνο Ρονάλντο και Πολ Ονουάτσου!

Μάλιστα, αυτό ήταν το 3ο χατ-τρικ του στο ολλανδικό πρωτάθλημα κι έγινε ο πρώτος που καταφέρνει κάτι αντίστοιχο σε μία σεζόν, μετά τον Αμερικανό, Τζόσι Άλτιντορ τη σεζόν 2012/13!

Δείτε τα τρία γκολ και… δώστε έμφαση στην απίθανη λόμπα με την οποία σφράγισε το χατ-τρικ:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected