Κατηγορίες
Basket

Ο Μαυροκεφαλίδης στο κατώφλι των 1.500 ριμπάουντ!

Το επίτευγμα των 1.500 ριμπάουντ μπορεί να περιμένει λίγο ακόμη για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.

Ο διεθνής φόργουορντ-σέντερ βρίσκεται μία… ανάσα από έναν αριθμό στον οποίο έφτασαν συνολικά 15 παίκτες στην ιστορία της Basket League. Σε πρώτη φάση πάντως και μέσα από τον χθεσινό αγώνα του Ιωνικού με το Μεσολόγγι, έγινε ο 16ος ριμπάουντερ στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος.

Ο Μαυροκεφαλίδης είχε έξι ριμπάουντ, έφτασε τα 1.499 και ξεπέρασε τον Μάικ Μπατίστ που είχε 1.497. Λογικά στον αγώνα με τον Ηρακλή στις 27 Φεβρουαρίου, με την επανέναρξη δηλαδή του πρωταθλήματος, θα μπει σε αυτή τη λίστα παικτών με τα 1.500+ ριμπάουντ.

Κατά τα άλλα…

*Ο Άνταμ Σμιθ επέστρεψε έπειτα από απουσία δύο αγώνων και συνδύασε αυτήν την επιστροφή με μία πολύ καλή εμφάνιση που συνέβαλλε τα μέγιστα στη νίκη του Ιωνικού επί του Μεσολογγίου. Ο Αμερικανός σημείωσε ατομικό ρεκόρ περιόδου με τους 23 πόντους του αφού είχε 21 κόντρα στον ΠΑΟΚ και ισοφάρισε το ρεκόρ καριέρας του στη Basket League στις ασίστ. Μοίρασε επτά όσες είχε και στην 4η αγωνιστική απέναντι στον Ηρακλή. Το χθεσινό όμως ήταν συνολικά το καλύτερο από τα 30 παιχνίδια του στο ελληνικό πρωτάθλημα. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι 30 βαθμοί που είχε στο ranking, ξεπερνώντας την επίδοση των 27 που είχε πέρυσι με τον ΠΑΟΚ στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Άρη.

*Το «φράγμα» των 500 πόντων καριέρας στη Basket League έσπασε χθες ο Βασίλης Τολιόπουλος στην 124η εμφάνιση του στην κατηγορία.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ιωνικός σημείωσε τη δεύτερη «100άρα» του φετινού πρωταθλήματος μετά τους 106 του Παναθηναϊκού απέναντι στον Ηρακλή. Είναι η τρίτη που σημείωσε η ομάδα της Νίκαιας μετά την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία αφού είχε πέρυσι 100 απέναντι στο Ρέθυμνο (100-95) και 108 στο ματς με τον Πανιώνιο (108-74).

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected