Κατηγορίες
Αθλήματα

Γρηγόρης Σανίκης: «Ο Ολυμπιακός έπραξε το αυτονόητο σε ένα πρωτάθλημα ήδη αλλοιωμένο» (audio)

Ο Ημαθιώτης αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού και πρώην διεθνής άσος με τεράστια καριέρα, Γρηγόρης Σανίκης, μίλησε στον Over FM και τον Κωνσταντίνο Χατζηδημητρίου για τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε στο πρωτάθλημα και το άθλημα η πανδημία αλλά και για το πλάνο των “ερυθρολεύκων”.

«Είναι κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ούτε αντιμετωπίσει ξανά. Για εμένα είναι το ίδιο δύσκολο, όπως και για όλον τον αθλητισμό και την κοινωνία στο σύνολό της. Αυτή η κατάσταση σε υποχρεώνει σε διαρκή εγρήγορση, σε υποχρεώνει μόνο να αντιδράς και όχι να δρας στα προβλήματα. Όπως όλοι, και εμείς», τόνισε για την πανδημία.

Για τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός νομίζω έπραξε το αυτονόητο. Όπως διαμορφώθηκε η κατάσταση το μοναδικό που μπορούσαμε να κάνουμε ακολουθώντας την ενιαία πολιτική και στρατηγική του συλλόγου ήταν σ’ ένα πρωτάθλημα που ήδη είναι αλλοιωμένο από κάθε άποψη να κοιτάξουμε να αποφορτίσουμε το μπάτζετ από περιττά έξοδα, για να βγει μία ουσιαστικά χαμένη σεζόν. Θα κάνουμε ακριβώς αυτό που έκανε η πλειονότητα των ομάδων, άσχετα με το αν ο μόνος που επικρίθηκε ήταν ο Ολυμπιακός. Θα πλαισιώσουμε την ομάδα με αθλητές από την εφηβική ομάδα, έτσι ώστε να βγει με αξιοπρέπεια το ήδη αλλοιωμένο, από άποψη αποτελέσματος, πρωτάθλημα.

Λόγω των συνθηκών των τελευταίο 1μιση χρόνο είμαστε υποχρεωμένοι να εναρμονιστούμε και να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να αλλάξουμε την φιλοσοφία μας. Θα στηριχθούμε στον προπονητή, Γιώργο Καρασαββίδη, και σε Έλληνες παίκτες και θα προστεθούν ξένοι εάν το επιτρέψουν οι καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός πράττει κατά τέτοιον τρόπο, διότι είναι ο μοναδικός οργανισμός που λειτουργεί σε επαγγελματικά πρότυπα, με τυπικές υποχρεώσεις, με απόλυτη διαφάνεια, με λογιστικά βιβλία, με συμβόλαια με νομική ισχύ, με ασφαλιστικές εισφορές, εφορία. Είναι αυτονόητο ότι αφού έχουμε περικοπή νόμιμων εσόδων από χορηγίες και εισιτήρια να υπάρχουν και οι ανάλογες μειώσεις. Αυτή την στιγμή δεν μάς επιτρέπεται να κάνουμε διαφορετικό προγραμματισμό».

Ακούστε όλη τη συνέντευξη:

*e-handball.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected