Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλη πρόκριση με Χασάν στο 89′ για τον Ολυμπιακό!

Ένα παιχνίδι και μια πρόκριση που έμοιαζαν χαμένα για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Χασάν το κρατούσε για το τέλος!

Ο “από μηχανής Θεός” των “ερυθρολεύκων” πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Εμβόγκο και με προβολή μείωσε το σκορ, όπως το γκολ αυτό έδινε την πρόκριση στους “16” του Europa League.

Ο Αιγύπτιος στέλνει την Ελληνική ομάδα στην αυριανή κλήρωση και ενώ η Αϊντχόφεν έκανε ιδανικό ξεκίνημα στο ματς χάρη στα δύο γκολ του εξαιρετικού Εράν Ζάχαβι.

Το παιχνίδι άρχισε ισορροπημένα με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν αλλά με… μέτρο. Επειτα από μια καλή στιγμή που είχαν αμφότεροι, η Αϊντχόφεν βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Ζαχάβι, ο οποίος στο 23′, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, πάτησε με δύναμη και με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 κι αφού προηγουμένως ο Σα έκανε τραγικό λάθος καθώς δεν μπόρεσε να την συγκρατήσει.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να συνέλθει έπειτα από μια δεκάλεπτη πίεση της PSV και στο 32′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση όταν έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση ο Μπρούμα σούταρε ελάχιστα άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Κι εκεί που οι Πειραιώτες όδευαν προς το φινάλε του ημιχρόνου με σκορ πρόκρισης (1-0), στο 43′ ο σπεσιαλίστας Ζαχάβι με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ, έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα του Σα γράφοντας το 2-0.

Στο β’ ημίχρονο ο Πέδρο Μαρτίνς προσπάθησε να αλλάξει δραστικά την κατάσταση αντικαθιστώντας Μπουχαλάκη με Φορτούνη και Βαλμπουενά με Μασούρα και μετατρέποντας το σύστημα από 4-3-3 σε 4-2-3-1. Και στο 49′ οι Ερυθρόλευκοι άγγιξαν το γκολ που θα τους έφερνε σε σκορ πρόκρισης αλλά το σουτ του Καμαρά πέτυχε το δοκάρι!

Εκτοτε και για ένα μισάωρο, οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να βρουν άλλη καλή στιγμή μέχρι το 79′, οπότε ο Φορτούνης με εκτέλεση φάουλ τράνταξε το δοκάρι, το δεύτερο για τον Ολυμπιακό στο ματς, ενώ και οι Ολλανδοί είχαν δοκάρι στο 85′ με τον Μάλεν. Και ύστερα ήρθε η ώρα του Χασάν. Στο 87′ ο Φορτούνης σέντραρε, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Μβογκό απέκρουσε προσωρινά και ο Χασάν, που είχε περάσει στο ματς λίγο πριν, πήρε το ριμπάουντ και με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στέλνοντας τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Συνθέσεις

Αϊντχόφεν (Ρότζερ Σμιντ) : Εμβόγκο, Μαξ, Ντάμφρις, Βιργκέβερ, Τέζε, Μποσκάλι, Ροσάριο, Γκέτσε (90′ Ζούνιορ), Τόμας, Ζάχαβι, Μάλεν (89′ Βέρτεσεν)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μάρτινς) : Σα, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά (79′ Ανδρούτσος), Μπα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (46′ Φορτούνης), Εμβιλά, Μπρούμα (80′ Χασάν), Βαλμπουενά (46′ Μασούρας), Καμαρά, Ελ Αραμπί (90′ Παπασταθόπουλος)

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected