Γενικά - Διάφορα

Προφυλακίστηκε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου αρνείται τις πράξεις που του αποδίδονται, αλλά δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα, οι οποίοι λίγο μετά τις 2:00 τα ξημερώματα αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Προφυλακιστέος κρίθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/02), μετά από μαραθώνια διαδικασία, ο Δημήτρης Λιγνάδης για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή, μετά την 4ηωρη απολογία του ενώπιον της 19ης τακτικής ανακρίτριας και με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου εισαγγελέα γνωμοδοτήσεων, με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα και να δηλώνει «αθώος»… Ο κ. Λιγνάδης τις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθεί στο σωφρονιστικό κατάστημα που θα κρατηθεί.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα, λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, για λόγους πρόληψης τέλεσης νέων αδικημάτων εκ μέρους του. Η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον της ανακρίτριας κράτησε τέσσερις ώρες, ενώ είχε προηγηθεί ένα θρίλερ μετά την αίτηση ακυρότητας της προδικασίας, η οποία κατατέθηκε από την υπεράσπιση του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Τελικά απορρίφθηκε από το αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας και έτσι ξεκίνησε η απολογία του Δημήτρη Λιγνάδη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Την ίδια ώρα που «άδειαζαν» την πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη δύο μάρτυρες υπεράσπισης, δηλώνοντας «άγνοια». Οι δικαστές έκριναν πως όλα στη διαδικασία έγιναν δικονομικά σωστά. «Το κατηγορητήριο καταρρέει», είχε τονίσει νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας. Με τις Αρχές να έχουν περάσει χειροπέδες στον πελάτη του, μετά το ένταλμα σύλληψης.

Κούγιας: Θα κάνουμε προσφυγή κατά της προσωρινής κράτης

«Ήταν μία πολύ δύσκολη διαδικασία. Θα προσφύγουμε κατά της διάπραξης της ανακρίτριας για την προσωρινή κράτηση. Είναι μία δικογραφία χωρίς στοιχεία, μία δικογραφία που αν δεν ήταν Λιγνάδης θα ήταν με συνοπτικές διαδικασίες ελεύθερος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αλέξης Κούγιας, τα ξημερώματα μετά την απόφαση της προφυλάκισης του ηθοποιού και σκηνοθέτη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected