Κατηγορίες
Basket

Η μεγαλύτερη επιστροφή της σεζόν έγινε από το Περιστέρι!

Το παιχνίδι στο Αγρίνιο διένυε το 25ο λεπτό του όταν το Μεσολόγγι προηγήθηκε με 18 πόντους (52-34) όμως αποδείχτηκε ότι είχε ακόμη δρόμο. Το Περιστέρι επέστρεψε και νίκησε, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ανατροπή της φετινής Basket League.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη επιστροφή ήταν εκείνη που έκανε η Λάρισα στο ματς της 3ης αγωνιστικής με τον Προμηθέα, όταν νίκησε με 85-81 αν και βρέθηκε πίσω με 17 (38-55) περίπου στο ίδιο σημείο (24′).

Οι «κυανοκίτρινοι» επέστρεψαν πρωτίστως μέσα από την άμυνα και τα τρίποντα τους, ωστόσο σημαντική ήταν και η διαφορά τους από τους γηπεδούχους στις βολές. Το Μεσολόγγι εκτέλεσε με 59% ενώ το Περιστέρι δεν έχασε βολή, έχοντας 10/10 στο τρίτο 100% του φετινού Πρωταθλήματος μετά τις 22/22 που είχε η ΑΕΚ κόντρα στον ΠΑΟΚ και τις 6/6 που είχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη.

Σε ατομικό επίπεδο…

*Ο Τζέιμς Γούνταρντ ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές της ανατροπής του Περιστερίου και ο μόνος παίκτης του που έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων. Με τα έξι εύστοχα τρίποντα του (6/7), ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση αφού σε αυτήν έφτασαν επίσης από δύο φορές ο Γκλειν Κόζι, ο Τζέρι Σμιθ και από μία οι Τζέιμς Ουέμπ, Στίβεν Γκρέι και Τόντρικ Γκότσερ.

Ο Αμερικανός είχε 24 πόντους στους τρεις πρώτους αγώνες του με το Περιστέρι και σήμερα σημείωσε 20 κόντρα στο Μεσολόγγι.

*Ο Βαγγέλης Μάντζαρης επέστρεψε μετά από δύο μήνες στη δράση -η τελευταία εμφάνιση του ήταν στις 26 Δεκεμβρίου κόντρα στον Προμηθέα- και με τις οχτώ ασίστ που μοίρασε, ισοφάρισε την κορυφαία φετινή επίδοση του αφού οχτώ είχε και με τον Προμηθέα κόντρα στον ΠΑΟΚ.

*Ξεχωριστό ήταν το σημερινό παιχνίδι για τον Χρήστο Σαλούστρο καθώς ήταν το 200ό του στη Basket League. Η διαδρομή του προς τα 200 ματς, άρχισε στις 13 Οκτωβρίου 2013 (Πανελευσινιακός-Πανιώνιος 72-74).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected