Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Basket

Ατελείωτη λίστα ιστορικών επιτευγμάτων του Μαυροκεφαλίδη

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα που έγινε στο Ιβανώφειο φτάνοντας σε μία σειρά επιτευγμάτων με ιστορική χροιά και βάζοντας την «υπογραφή» του στη νίκη του Ιωνικού επί του Ηρακλή.

Πιο συγκεκριμένα…

*Με τα 14 ριμπάουντ που είχε, έγινε ο 16ος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος (από το 1992-93) που ξεπέρασε τα 1.500. Τα κατάφερε στο 340ό παιχνίδι του.

*Τα 10 από αυτά τα ριμπάουντ ήταν αμυντικά και με αυτά έφτασε τα 1.017 για να κερδίσει δύο θέσεις στην αντίστοιχη λίστα, αφήνοντας πίσω του τον Μάικ Μπατίστ (1.010) και τον Μιχάλη Πελεκάνο (1.016).

*Με τα τέσσερα επιθετικά του ριμπάουντ, έφτασε τα 496 και μπήκε στην πρώτη 15άδα της αντίστοιχης λίστας, ξεπερνώντας τον Δημήτρη Παπανικολάου που είχε 493.

*Έχοντας επτά εύστοχα δίποντα (7/13), έφτασε τα 1.075 και ανέβηκε στην 9η θέση της σχετικής λίστας προσπερνώντας τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ (1.072).

*Ο διεθνής φόργουορντ έφτασε για πρώτη φορά φέτος σε double-double με 24 πόντους και 14 ριμπάουντ. Έγινε ο δεύτερος παίκτης της ομάδας της Νίκαιας που φτάνει σε double-double μετά τα δύο που είχε ο Νίκος Χουγκάζ στα εκτός έδρας ματς με το Λαύριο Megabolt και την ΑΕΚ.

Πέραν των όσων κατάφερε ο Μαυροκεφαλίδης…

*Καθοριστική ήταν και η συμβολή του Βασίλη Τολιόπουλου που εκτός των 16 πόντων και των τεσσάρων ριμπάουντ του, μοίρασε επτά ασίστ που αποτελούν ρεκόρ καριέρας στη Basket League. Ο διεθνής γκαρντ είχε έξι ασίστ ως παίκτης του Ολυμπιακού στο εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα BC Aries της 3ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2017-18.

*Με τους οχτώ πόντους του, ο Άνταμ Σμιθ έγινε ο τέταρτος παίκτης της ομάδας της Νίκαιας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που ξεπέρασε τους 200.

*Με το μοναδικό του κλέψιμο, ο Σαγίντ Πρίτζετ έγινε ο πρώτος της σχετικής λίστας του Ιωνικού στο επαγγελματικό πρωτάθλημα με 18 κι αφήνοντας πίσω του τον Γιουτζίν Λόρενς που είχε πέρυσι 17.

*Ο Βαγγέλης Αγγέλου πανηγύρισε την έκτη νίκη του σε 11 αγώνες στον πάγκο του Ιωνικού και είναι ο δεύτερος, σε αυτή τη διετία, μετά τον Νίκο Βετούλα που είχε ρεκόρ 7-3, που έχει θετικό ρεκόρ (6-5).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected