Κατηγορίες
Αθλήματα

Θετική εκκίνηση στο Ρότερνταμ για τον Στέφανο Τσιτσιπά (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε μπροστά του έναν πολύ καλό Egor Gerasimov, αλλά απέφυγε τις περιπέτειες και πήρε την πρόκριση για τους “16” του Ρότερνταμ στα δυο σετ.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μετά από ένα πολύ κλειστό ματς, το οποίο όμως κατάφερε να ολοκληρώσει στα δυο σετ, o Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του φορμαρισμένου Egor Gerasimov – ημιφιναλίστ την προηγούμενη εβδομάδα το Μονπελιέ – με 7-6 (4), 7-5.

Δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα του ο Στέφανος, όμως στις κρίσιμες στιγμές ήταν καλύτερος από τον αντίπαλό του, που έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα και ήταν πάρα πολύ σταθερός από την αρχή ως το τέλος, βάζοντας αρκετά δύσκολα στον Έλληνα παίκτη.

Ο 22χρονος Έλληνας πρωταθλητής, Νο.2 στο ταμπλό του Ρότερνταμ, τελείωσε τον αγώνα με 31 winners και 29 αβίαστα λάθη, ενώ ο αντίπαλός του είχε 20 winners και 20 αβίαστα λάθη.

Αν και προηγήθηκε με break σχετικά νωρίς και στα δυο σετ, ο Στέφανος δεν κατάφερε να τελειώσει όσο γρήγορα θα ήθελε αυτό το ματς, με τον Gerasimov να αντιστέκεται σθεναρά, μένοντας σχεδόν για 2 ώρες στο γήπεδο.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο σετ ο Στέφανος έκανε το break για το 3-2, όμως ο Λευκορώσος απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3. Άλλο break point δεν υπήρξε μέχρι το τέλος του σετ και ο Στέφανος ήταν ο καλύτερος παίκτης στο tie-break, για να το κατακτήσει με 7-4.

Στο 2ο σετ ο Έλληνας τενίστας προηγήθηκε με 3-1, όμως και πάλι ισοφαρίστηκε σε 3-3 και χρειάστηκε να μείνει περισσότερο στο γήπεδο. Ούτε αυτή τη φορά ωστόσο πτοήθηκε, μένοντας συγκεντρωμένος στον στόχο του, τον οποίο πέτυχε τελικά χάρη σε ένα νέο break στο 12ο game, με το οποίο “σφράγισε” την κατάκτηση του σετ για το 7-5.

Ο Τσιτσιπάς δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία στο Ρότερνταμ, όπου έχει πετύχει μόνο άλλη μια νίκη στο παρελθόν, συνεπώς θα διεκδικήσει την Πέμπτη την πρώτη του πρόκριση στα προημιτελικά του ABN AMRO World Tennis Tournament.

Για να τα καταφέρει, θα πρέπει να κερδίσει τον Hubert Hurkacz, που νωρίτερα σήμερα κέρδισε τον Adrian Mannarino με 6-3, 7-6 (6). Τσιτσιπάς και Hurkacz έχουν συναντηθεί άλλες 6 φορές στο παρελθόν και ο Πολωνός είναι ένας παίκτης που πάντα στέκεται καλά απέναντί του, όμως ο Τσιτσιπάς τον έχει κερδίσει τις 5 από αυτές τις 6 φορές. Η τελευταία ήταν στο ίδιο τουρνουά, για τον 1ο γύρο του 2020, με 6-7 (2), 6-3, 6-1.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected