Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στον τελικό του Copa del Ray με γκολ στο 112′ η Μπιλμπάο!

Μια πολύ μεγάλη βραδιά η σημερινή για την Αθλέτικ Μπιλμπάο, που μετά το 1-1 που απέσπασε η Λεβάντε στο πρώτο ματς, είχε δύσκολο έργο.

Κι όμως, μετά από την κανονική διάρκεια και το ίδιο σκορ, οι Βάσκοι βρήκαν τη λύση στο πρόσωπο του Άλεξ Μπερενγκουέρ, ο οποίος με γκολ στο 112′ χάρισε τη μεγάλη πρόκριση στον τελικό του Copa del Ray.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τη Λεβάντε, που προηγήθηκε στο 17΄με γκολ του Ροτσίνα, όμως η Αθλέτικ αντέδρασε άμεσα και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, ισοφάρισε με πέναλτι του Ραούλ Γκαρθία.

Το 1-1 παρέμεινε μέχρι το 90ο λεπτό και ακολούθησε η ημίωρη παράταση, όπου η Αθλέτικ κατάφερε να πετύχει το πολυπόθητο γκολ και να δώσει ραντεβού με τη Μπαρτσελόνα για τον πρώτο φετινό τίτλο στην Ισπανία.

Συνθέσεις

Λεβάντε (Πάκο Λόπεθ) : Αϊτόρ, Ντουάρτε, Βέζο, Πάιερ (46′ Μπάρντι), Κλερκ, Μιραμόν (108′ Κόκε), Μάλσα (85′ Σον), Ροτσίνα (85′ Βούκσεβιτς), Μοράλες (90′ Λεόν), Ντε Φρούτος, Μάρτι (90′ Ντάνι Γκόμεθ)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Μαρσελίνο) : Σιμόν, Μπερτσίτσε (108′ Μπαλενθιάγκα), Ντε Μάρκος (105′ Κάπα), Άλβαρεθ, Νούνιεθ, Μουνιαΐν (111′ Μορσιγιό), Μπερενγκουέρ, Βέσγκα (97′ Ντάνι Γκαρθία), Ουνάι Λόπεθ (105′ Βενσεδόρ), Ραούλ Γκαρθία (96′ Βιγιαλίμπρε), Γουίλιαμς

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

Πρώτοι αγώνες

Σεβίλλη – Μπαρτσελόνα  2-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Λεβάντε  1-1

Επαναληπτικοί αγώνες

Τετάρτη 3/3

Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη  3-0 παρ.

Πέμπτη 4/3

Λεβάντε – Αθλέτικ Μπιλμπάο  1-2 παρ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected