Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 2

Γιάννης Ταουσιάνης-Σάκης Θεοδοσιάδης : Οι Έλληνες προπονητές της Super League 2 που απολαμβάνουν τους καρπούς της δουλειάς τους!

Η φετινή Super League 2, που…τρέχει ακατάπαυστα φέτος καθώς η χρονική διάρκεια είναι άκρως πιεστική λόγω του Covid-19, είναι ένας γρίφος για δυνατούς λύτες.

Θεωρείται (και όχι άδικα) ως ένα από τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων και έχει αναδείξει πρόσωπα που έχουν μεν τη δική τους πορεία στο ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά για διάφορες συγκυρίες, η περίοδος που βρέθηκαν στο προσκήνιο, ήταν σύντομη.

Ο Εργοτέλης, που φιγουράρει στην κορυφή και ο Διαγόρας Ρόδου που ακολουθεί (παρότι νεοφώτιστος) έχουν -κατά γενική ομολογία- ποιοτικά ρόστερ αλλά πριν την έναρξη της σεζόν, ελάχιστοι τους έδιναν φαβορί να βρίσκονται ψηλά, ακόμη και για τον πρώτο γύρο.

Οι Κρητικοί και οι νησιώτες έχουν στους πάγκους τους δύο Έλληνες προπονητές, που έχουν πάρει τα εύσημα για την πορεία των ομάδων τους και -το κυριότερο- εμπνέουν τους ποδοσφαιριστές τους, που για πολλούς, θεωρείται σημαντικό στοιχείο για την ομοιογένεια αλλά και την ηρεμία των αποδυτηρίων.

Ο 48χρονος Γιάννης Ταουσιάνης με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη, διανύει τον τρίτο χρόνο στον πάγκο του Εργοτέλη (είχε διατελέσει και το 2015) και σε 52 παιχνίδια μέχρι στιγμής, έχει απολογισμό 25 νίκες, 5 ισοπαλίες και 22 ήττες. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε ΠΑΣ Γιάννινα (βοηθός), Καβάλα, Αιολικό, Ρούβα και Ατσαλένιο.

Ο 45χρονος Σάκης Θεοδοσιάδης, με καταγωγή από την Ακρολίμνη Πέλλας, ανέλαβε τον Διαγόρα το καλοκαίρι του 2020 και σε 13 ματς μετρά 7 νίκες, 5 ισοπαλίες και μία ήττα. Παλαιότερα εργάστηκε σε Καλαμάτα, Βέροια, ΑΕ Σπάρτη, Απόλλωνα Λάρισας και Αναγέννηση Καρδίτσας.

Αμφότεροι έχουν το δικό τους παλμαρέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε ως ποδοσφαιριστές είτε ως προπονητές, ωστόσο φέτος η επιτυχία τους θεωρείται ακόμη πιο μεγάλη τηρουμένων των αναλογιών.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected