Κατηγορίες
Αθλήματα

Καλό ξεκίνημα για τον Κοκκινάκη στο Ακαπούλκο

φωτ. © Peter Staples/ATP Tour

Με μια καλή εμφάνιση συνδύασε την πρεμιέρα του στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο ο Θανάσης Κοκκινάκης, ο οποίoς απώλεσε μόλις 4 games από τον Henri Laaksonen και έκανε το πρώτο βήμα για την είσοδό του στο κυρίως ταμπλό της διοργάνωσης.

Μετά από 1 ώρα και 21 λεπτά αγώνα, ο 24χρονος Ελληνοαυστραλός επιβλήθηκε του Ελβετού, που είναι στο Νο.8 του ταμπλό και στο Νο.134 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, με 6-1, 6-3.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο Κοκκινάκης δεν κινδύνεψε από τη γραμμή του σερβίς στο 1ο σετ και “έσπασε” 3 συνεχόμενες φορές το σερβίς του αντιπάλου του, για να κερδίσει 6 συνεχόμενα games από το 0-1 και να φτάσει αστραπιαία στην κατάκτησή του.

Στο 2ο σετ ο Ελληνοαυστραλός χρειάστηκε να επιστρέψει από το 0-40 στο σερβίς του στο 1ο game και αργότερα να σβήσει ένα ακόμα break point, για να κάνει το 2-1. Έκανε όμως και πάλι πρώτος break μετά από αυτό για να φτάσει στο 3-1.

Ο Laaksonen συνέχισε να απειλεί, αλλά ο Κοκκινάκης συνέχισε να βρίσκει καλά σερβίς τις πιο δύσκολες στιγμές, για να ανατρέψει ακόμα ένα game από το 0-40 και να φτάσει στο 4-1. Αφού έσωσε 7/7 break points και πήρε αυτό το πολύ καλό προβάδισμα, ο 24χρονος δεν απειλήθηκε ξανά και στο 9ο game ολοκλήρωσε το παιχνίδι, σερβίροντας επιτυχημένα για το 6-3.

Με την πολύ καλή νίκη του, ο Κοκκινάκης προκρίθηκε στον 2ο προκριματικό γύρο του Abierto Mexicano, όπου θα αντιμετωπίσει απόψε, 2 ώρες μετά τα μεσάνυκτα ώρα Ελλάδας, τον Ολλανδό Tallon Griekspoor.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected