Κατηγορίες
Super League 2

“Δράμα” ο Διαγόρας, Δόξα για παραμονή στη Ρόδο!

Μεγάλο “διπλό” για τη Δόξα Δράμας, που πέρασε με το εμφατικό 3-1 από τη Ρόδο και ανέβηκε στην 8η θέση της βαθμολογίας.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τους “μελανόλευκους”, σε αντίθεση με τους νησιώτες που γνώρισαν την τρίτη συνεχόμενη ήττα και χάνει έδαφος στον βαθμολογικό πίνακα.

Κορυφαίος για τους Δραμινούς ο Μαυριάς, που πέτυχε τα δύο τέρματα της ομάδας, ενώ για τους Ροδίτες ο Κονέ ήταν εξαιρετικός αλλά δεν έφτασε για να αλλάξει τη μοίρα στον σημερινό αγώνα.

Η πρώτη φάση στο ματς ανήκει στον Διαγόρα όταν στο 6ο λεπτό, ο Λινάρδος πάσαρε στον Αλάεθ, ο τελευταίος βρέθηκε απέναντι από τον Στεφανάκο, αλλά ο πορτιέρο της Δόξας απέκρουσε.

Στο 8ο λεπτό η Δόξα κέρδισε πέναλτι! Ο Μαυριάς έκανε το γέμισμα και ο Κοντοχρήστος στην προσπάθεια να διώξει, βρήκε τη μπάλα με το χέρι. Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Μαυριάς και άνοιξε το σκορ για τους Δραμινούς (0-1)

Στο 16′ ο Διαγόρας κέρδισε κόρνερ, ο Κάκκο το εκτέλεσε και η κεφαλιά που έπιασε ο Κονέ, κατέληξε άουτ.

Ανοιχτό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και στη συνέχεια της φάσης, η Δόξα απείλησε ξανά με τον Μαυριά, το σουτ όμως που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα εκτός εστίας.

Νέα ευκαιρία για τους Δραμινούς δύο λεπτά αργότερα, πρωταγωνιστής αυτή τη φορά ο Κουτσιανικούλης που σούταρε άουτ.

Η επιθετικότητα της Δόξας συνεχίστηκε και στο 28′ ο πολύ δραστήριος Μαυριάς σούταρε και ο Τσέλιος απέκρουσε με υπερένταση.

Στο 31′ ήταν η σειρά του Διαγόρα να απειλήσει, ο Κάκκο βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση εντός περιοχής, πλάσαρε αλλά η μπάλα κατέληξε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Στεφανάκου.

Ο εξαιρετικός σήμερα Μαυριάς, αφού προειδοποίησε στο 32′ με ένα δυνατό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Τσέλιος, τέσσερα λεπτά αργότερα σκόραρε ξανά, δίνοντας “αέρα” δύο τερμάτων στην ομάδα της Δράμας (0-2)

Στο 39′ η ασταμάτητη Δόξα είχε δοκάρι με τον Πινδώνη, που έχασε μεγάλη ευκαιρία να εδραιώσει τη νίκη της ομάδας του.

Στο 41′ ο Κοντοχρήστος εκτέλεσε ωραία το φάουλ για τον Διαγόρα, η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Η έντονη επιθετική δραστηριότητα της Δόξας επιβεβαιώθηκε και στο 33′ με το δεύτερο δοκάρι στο ματς και πάλι με τον Πινδώνη, μετά από την απόκρουση του Τσέλιου.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Κάκκο έκανε τη σέντρα, Κονέ και Λινάρδος στην πορεία της μπάλας αλλά κανείς τους δεν την έστειλε στα δίχτυα.

Ο ανεβασμένος στο δεύτερο ημίχρονο Διαγόρας βρέθηκε μια ανάσα από το 1-2 στο 58′, όταν ο Κοντοχρήστος έκανε τη σέντρα, ο Αλάεθ πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

H πίεση των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 65′ όταν ο Σμυρλής που είχε περάσει λίγο πριν στον αγωνιστικό χώρο πάσαρε στον Κονέ και ο τελευταίος με σουτ νίκησε για πρώτη φορά τον Στεφανάκο (1-2)
Στο 70′ ο Διαγόρας έφτασε κοντά στην ισοφάριση και πάλι με τον δραστήριο Κονέ, αυτή τη φορά ο Στεφανάκος είπε “όχι”.

Ξανά ο Κονέ στο προκήνιο για τους Ροδίτες, στο 77′ σούταρε εκτός περιοχής αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

Στο 81′ όμως η Δόξα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα και ουσιαστικά “καθάρισε” την υπόθεση νίκη. Το γκολ σημείωσε ο νεοεισελθόντας Φυτόπουλος, ο οποίος και με τη βοήθεια της κόντρας νίκησε τον Τσέλιο (1-3).

Στο 87′ ο Τσιαντούλας προσπάθησε να απειλήσει από μακριά, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Συνθέσεις

Διαγόρας Ρόδου (Σάκης Θεοδοσιάδης) : Τσέλιος, Σανδραβέλης, Μασούρας, Αθανασίου, Κοντοχρήστος (63′ Μανωλάκης), Ντοριβάλ, Λινάρδος (63′ Νάτσης), Μπαστακός (51′ Σμυρλής), Αλάεθ (75′ Δημήτρουλας), Κάκκο (51′ Τσιαντούλας), Κονέ.

Δόξα Δράμας (Θανάσης Κολιτσιδάκης) : Στεφανάκος, Παρασκευάς, Μαρινάκης (65′ Τάσιος), Παπαργυρίου, Μαυριάς (90′ Μπελεβώνης), Μπολάκης, Κουτσιανικούλης (79′ Φυτόπουλος), Άντερσον, Πινδώνης (90′ Παπαϊωάννου), Χάμοντ, Μπαράνκο (65′ Σαμπανίδης)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected