Κατηγορίες
Αθλήματα

Εγκατέλειψε ο Φόκινα, στα ημιτελικά ο Τσιτσιπάς! (vid)

© Corinne Dubreuil/ATP Tour

Ο Alejandro Davidovich Fokina δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον προημιτελικό εξαιτίας τραυματισμού στο πόδι και ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια γρήγορη πρόκριση για τα ημιτελικά του Monte-Carlo Masters.

Δυστυχώς ο πρώτος προημιτελικός του Monte-Carlo Masters ολοκληρώθηκε πρόωρα, αφού ο Davidovich Fokina αντιμετώπιζε έντονες ενοχλήσεις ψηλά στο αριστερό του πόδι από την αρχή του αγώνα και τελικά εγκατέλειψε μόλις έχασε το 1ο σετ από τον Τσιτσιπά, με 7-5.

Τα καλά νέα είναι πως ο Στέφανος δεν ξόδεψε ενέργεια σήμερα, μένοντας μόλις μια ώρα στο γήπεδο. Επίσης έπαιξε αρκετά καλά στο ένα σετ που έδωσε, έχοντας 8 winners και 9 αβίαστα λάθη, με εξαίρεση μόνο ένα κακό service game που έκανε και έμεινε πίσω με 3-4 και break από τον Ισπανό, σε ένα σημείο που φάνηκε να χάνει τη συγκέντρωσή του, αμέσως μετά τη διακοπή από το ιατρικό τάιμ άουτ (στο 3-3).

Ο Davidovich Fokina έπαιξε πολύ επιθετικά, έχοντας 15 winners αλλά και 23 αβίαστα λάθη. Στα πρώτα λεπτά φάνηκε πως μπορούσε να δώσει έναν δυνατό αγώνα, όμως μετά το 6ο game κάλεσε τον γιατρό και έδειχνε να πονάει πολυ. Όταν επέστρεψε εκμεταλλεύτηκε το κακό game του Στέφανου και πήρε το break για το 4-3, όμως στα επόμενα λεπτά ο Στέφανος ήταν ξεκάθαρα κυρίαρχος στο γήπεδο, έκανε 2 break και τελικά μετά το τέλος του 1ου σετ, ο Ισπανός σήκωσε “λευκή πετσέτα”.

Αυτή ήταν η 20ή νίκη του Τσιτσιπά στη φετινή σεζόν (20-5), ενώ βελτίωσε το ρεκόρ του σε προημιτελικούς Masters 1000 διοργανώσεων στο 6-2 νίκες και προκρίθηκε για 6η φορά σε έναν ημιτελικό Masters.

Θα μάθει τον αυριανό του αντίπαλο όταν ολοκληρωθεί ο αγώνας του Daniel Evans με τον David Goffin.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected