Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Europa League : “Ομοβροντία” και πρόκριση της Άρσεναλ, στα ημιτελικά τα φαβορί

Μία Άρσεναλ να την…πιείς στο ποτήρι εμφανίστηκε στο Sinobo Stadium της Πράγας!

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα δεν είχε καιρό για…παιχνίδια και με τέσσερα γκολ έδειξε ποιος είναι το “αφεντικό” στη Σλάβια, που μάλλον είχε επαναπαυθεί στο 1-1 του πρώτου ματς στο Λονδίνο και μοιραία “υποτάχθηκε” στις διαθέσεις των “κανονιέρηδων”.

Στο πρώτο 25λεπτο μάλιστα το σκορ είχε φτάσει στο 0-3, χάρη στα γκολ των Σμιθ-Ρόου (17′), Λακαζέτ (21′) και Σάκα (24′), με την υπόθεση – πρόκριση να είναι πλέον τυπική διαδικασία.

Το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 77′ ο Λακαζέτ

Συνθέσεις

Σλάβια Πράγας (Γίντριχ Τρπισόφσκι) : Κόλαρ, Μπορίλ (48′ Ντόρλεϊ), Μπα (46′ Βισίνσκι), Ζιμά, Χόλες, Προβόντ, Χρομαντά (48′ Μάζοπουστ), Σάβτσικ, Ολαγίνκα, Στάντσιου (46′ Λινγκρ), Κούστα (71′ Τετσλ)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα) : Λένο, Τσάκα, Τσέιμπερς, Μάρι, Χόλντινγκ, Θεμπάγιος, Παρτέι (79′ Σοάρες), Πεπέ, Σάκα (78′ Μαρτινέλι), Σμιθ-Ρόου (67′ Ελνένι), Λακαζέτ (78′ Ενκετιά)


Στα ημιτελικά συνεχίζει και μία ακόμη αγγλική ομάδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι “κόκκινοι διάβολοι”, έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-0 του πρώτου ματς στην Ισπανία, διαχειρίστηκαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες τον επαναληπτικό κόντρα στη Γρανάδα, την οποία κέρδισαν ξανά με το ίδιο σκορ.

Μόλις στο 6ο λεπτό ο Καβάνι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, επιβεβαιώνοντας την περίοδο φόρμας που διανύει, με τους φιλοξενούμενους να ρισκάρουν στη συνέχεια, χωρίς όμως να καταφέρουν να απαντήσουν στο γκολ του Ουρουγουανού.

Ο χρόνος κυλούσε υπέρ της Γιουνάιτεντ, που κατάφερε να φτάσει και σε δεύτερο τέρμα και συγκεκριμένα στο 90ο λεπτό, με τη…βοήθεια βέβαια του Βαγιέχο, ο οποίος σκόραρε εις βάρος της ομάδας του.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ) : Ντε Χέα, Τέλες, Γουάν-Μπισάκα (83′ Γουίλιαμς), Τουανζέμπε, Λίντελοφ, Φρεντ, Πογκμπά (46′ Φαν ντε Μπέεκ), Μάτιτς, Μπρούνο Φερνάντες (73′ Μάτα), Γκρίνγουντ (82′ Ντιαλό), Καβάνι (60′ Τζέιμς)

Γρανάδα (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) : Ρουί Σίλβα, Νέβα (74′ Ντίαθ), Φουλκιέ, Βαγιέχο, Χερμάν Σάντσεθ (82′ Πέρεθ), Γκοναλόνς (32′ λ.τ. Μολίνα), Ερέρα, Ματσίς, Μοντόρο, Κένεντι (46′ Πουέρτας), Σολδάδο (46′ Λουίς Σουάρεθ)


“Δια πυρός και σιδήρου” η πρόκριση της Ρόμα στα ημιτελικά του Europa League.

Οι “τζιαλορόσι” τα…χρειάστηκαν κόντρα στον Άγιαξ, που παρά την ήττα του στο πρώτο παιχνίδι στο Άμστερνταμ, τα έδωσε όλα για την πρόκριση και έφτασε μάλιστα κοντά στο να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς και να οδηγήσει το ζευγάρι στην ημίωρη παράταση.

Ωστόσο, το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, που διαμορφώθηκε με το γκολ του Μπρομπέι στο 49′ για τους Ολλανδούς (οι οποίοι μάλιστα σκόραραν ξανά στο 57′ με τον Τάντιτς αλλά ακυρώθηκε από το VAR) και το τέρμα του Έντιν Τζέκο στο 72′.

Συνθέσεις

Ρόμα (Πάουλο Φονσέκα) : Λόπες, Ιμπάνιεθ, Μαντσίνι, Κριστάντε, Καλαφιόρι (80′ Βιγιάρ), Κάρσντορπ, Ντιαβαρά, Βερετούτ, Μκταριάν (87′ Πέδρο), Πελεγκρίνι, Τζέκο (80′ Μαγιοράλ)

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ) : Στεκέλενμπουργκ, Ταλιαφίκο, Κλάιμπερ (22′ λ.τ. Σουρς / 83′ Ιντρίσι), Μαρτίνες, Τίμπερ, Γκράβενμπερτς, Άλβαρες (69′ Κούντους), Κλάασεν, Νέρες (83′ Τραορέ), Άντονι (46′ Μπρομπέι), Τάντιτς


Στα ημιτελικά του Europa League θα συνεχίσει η Βιγιαρεάλ, που επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί κόντρα στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ και στον επαναληπτικό του Ceramica.

Το “υποβρύχιο”, έχοντας το αβαντάζ του υπέρ του σκορ στο πρώτο παιχνίδι (1-0) προηγήθηκε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο και “καθάρισε” γρήγορα με την πρόκριση, στρέφοντας το βλέμμα και στη LaLiga, που κυνηγά την έξοδο στο Champions League.

Ο Πάκο Άλκαθερ άνοιξε το σκορ στο 36′ (αφού ελέγχθηκε και από το VAR), ενώ στο 43′ ήταν η σειρά του Μορένο να χριστεί σκόρερ για το δεύτερο γκολ των Ισπανών.

Το μοναδικό που κατάφεραν οι Κροάτες ήταν να μειώσουν το σκορ στο 74′ με τον Όρσιτς και να αποχαιρετήσουν με ψηλά το κεφάλι τον θεσμό, καθώς έφτασαν μέχρι τα προημιτελικά.

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Πεντράθα (90′ Μορένο), Φοΐθ, Τόρες, Αλμπιόλ, Τριγουέρος (63′ Μόι Γκόμεθ), Τσουκουέζε (90′ Πένια), Παρέχο (84′ Κοκελίν), Καπουέ, Μορένο, Αλκάθερ (90′ Μπαένα)

Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Νταμίρ Κρζναρ) : Λιβάκοβιτς, Γκβαρντιόλ, Λαουρίτσεν, Τεοφίλ-Κατερίν (82′ Πέριτς), Τζάκιτς, Όρσιτς, Ριστόφσκι (62′ Στογιάνοβιτς), Ιβάνουσετς (76′ Ατιέμουεν), Μάγιερ (62′ Φράνγιτς), Αντέμι (82′ Μίσιτς), Πέτκοβιτς

 

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών προημιτελικών

Σλάβια Πράγας – Άρσεναλ  0-4 [1-1]
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γρανάδα  2-0 [2-0]
Βιγιαρεάλ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ  2-1 [1-0]
Ρόμα – Άγιαξ  1-1 [2-1]

*Μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα, με κόκκινο χρώμα οι ομάδες που συνεχίζουν στα ημιτελικά

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected