Διάφορα - Οικονομία

Υπουργός Οικονομικών : “Ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις, αυξήθηκαν οι καταθέσεις των πολιτών” (vid)

Οι καταθέσεις των πολιτών συνεχίζουν να αυξάνονται δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας σήμερα το πρωί, Κυριακή, στο OPEN, ενώ αναφέρθηκε και στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για τη δήλωση φόρου εισοδήματος.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, οι καταθέσεις «πήγαν στα 20 δισ. πάνω σε ένα χρόνο».

Επίσης για το Ταμείο Ανάκαμψης, εκτίμησε ότι φέτος θα κυμαίνεται στα τέσσερα δισ. ευρώ. «Το αρνητικό είναι ότι η κρίση κράτησε πολύ και έτσι θα χρειαστούμε 14 δισ. για να στηρίξουμε την οικονομία. Το έλλειμα θα είναι μεγαλύτερο. Το ταμείο της χώρας χρειάζεται στήριξη» πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι ο δανεισμός θα συνεχιστεί.

Για τις φορολογικές δηλώσεις ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν λίγο μετά το Πάσχα, με καταληκτική ημερομηνία τον Αύγουστο. Διευκρίνισε ότι η αποπληρωμή του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε οκτώ δόσεις. «Θα υπάρχει έκπτωση 3% για όσους τις υποβάλλουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Όσοι υποβάλλουν τέλη Αυγούστου δεν θα έχουν έκπτωση» στο ποσό που θα προκύψει ως φόρος εισοδήματος, ανέφερε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον υπουργό, δεν θα φορολογηθούν οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έχουν πληγεί από την πανδημία, οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή και όσοι έχουν χάσει ενοίκια. Δεν είναι ακόμη γνωστό πώς θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων, συμπλήρωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή γνωστοποίησε ότι «μέχρι σήμερα έχουμε 560.000 αιτήσεις για επιστρεπτέα» αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει ανακοίνωση για 8ο κύκλο της επιστρεπτέας προκαταβολής.

Δείτε τις δηλώσεις του Χρ. Σταϊκούρα:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected