Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : “Έσπασε το ρόδι” η Κοζάνη (photos+βαθμολογία)

Τη πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής Κατηγορίας πέτυχε η ομάδα της Κοζάνης, αφού κέρδισε εντός έδρας τον Δία Δίου, με σκορ 2-0.

Το παιχνίδι ήταν εξ’ αναβολής και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 3ο Όμιλο της Γ Εθνικής.

Με αυτό το «τρίποντο», οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν τους 5 βαθμούς και «ξεκόλλησαν» από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπακάλης (77ο λεπτό) και Πιριτζάους (89ο λεπτό).

Σε μία ηλιόλουστη μέρα, ιδανική για ποδόσφαιρο, η Κοζάνης φιλοξένησε στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης, την ομάδα του Δία Δίου, με τους γηπεδούχους να καίγονται για τη νίκη. Το ματς σίγουρα θα ξεχαστεί γρήγορα και από τις δύο ομάδες, αφού δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Κοζάνη βέβαια να είναι πιο απειλητική στο παιχνίδι της. Η εμφάνιση από το σύνολο του κύριου Καραγκιολίδη δεν έπεισε, αφού συνολικά κινήθηκαν όλοι σε ρηχά νερά.

Στο πρώτο ημίχρονο έπρεπε να φτάσουμε στο 30ο λεπτό για να δούμε μία καλή φάση, όπου μετά από εκτέλεση κόρνερ του Αλμασίδη, ο Πιριτζάους θα κάνει το πλασέ, με τον Μπαλάφα να μπλοκάρει την μπάλα. Στο 45ο λεπτό, η Κοζάνη θα κάνει την δεύτερη τελική της προσπάθεια, με τον Ιωάννου να κάνει το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και τον Μπαλάφα να μπλοκάρει και πάλι.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Μπακάλης θα περάσει την μπάλα στον Ιωάννου, ο οποίος θα σουτάρει, αλλά δεν θα ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Μπαλάφα, όπου θα πιάσει την μπάλα.

Αυτές οι τρεις φάσεις ήταν ότι καλύτερο είδαμε στο πρώτο 45λεπτο, με την Κοζάνη να δείχνει ανήμπορη να απειλήσει, και τον Δία Δίου να έχει αμυντικούς προσανατολισμούς, καταφέρνοντας στις περισσότερες περιπτώσεις να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους».

Στο δεύτερο μέρος, ο Ιωάννου θα απειλήσει και πάλι στο 51ο λεπτό, κάνοντας σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Μπαλάφας έχει σωστή θέση και μπλοκάρει την μπάλα. Στο 55ο λεπτό, θα έρθει και η πρώτη καλή φάση για τους φιλοξενούμενους, με τον Δερμίση να σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 63’, ο Ηλίας Δούμας που είχε περάσει ως αλλαγή και έδωσε περισσότερη κινητικότητα στην επίθεση, θα δοκιμάσει το πόδι του έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ. Στο 67ο λεπτό, έπειτα από κόρνερ του Αλμασίδη, ο Δούμας θα πιάσει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα θα περάσει και πάλι άουτ, με την Κοζάνη να χάνει μια σημαντική ευκαιρία για να σκοράρει.

Φτάνοντας στο 73ο λεπτό και ενώ ο χρόνος αρχίζει και πιέζει περισσότερο την Κοζάνη, «θα ανάψουν τα αίματα» στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Σε μία φάση με πρωταγωνιστή τον Μπακάλη της Κοζάνης, θα γίνει μία παρεξήγηση μεταξύ των παιχτών και έτσι μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, όλοι θα γίνουν ένα κουβάρι, όπου πραγματικά επί δύο λεπτά επικρατούσε «ο κακός χαμός», με αρκετά «γαλλικά» και αψιμαχίες. Όπως πάντα υπήρχαν οι ψυχραιμότεροι, οι οποίος «έσβησαν» την φωτιά που είχε ανάψει μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης, κύριος Ρηγόπουλος, μετά το συμβάν αρκέστηκε σε δύο κίτρινες κάρτες, μία σε Κοζάνη και μία σε Δία Δίου, κάρτες που θα μπορούσαν να είναι και κόκκινες, κατά την δική μας γνώμη.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε και η Κοζάνη άνοιξε το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 77ο λεπτό, θα γίνει ένα γέμισμα από τον Σερσέμη μέσα στην περιοχή του Δία, οι αμυντικοί θα κάνουν λάθος διώξιμο, η μπάλα θα φτάσει στον αμαρκάριστό Μπακάλη, ο οποίος με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα, πανηγυρίζοντας έξαλλα το 1-0 της Κοζάνης.

Στο 80ο λεπτό, ο Αποστολίδης με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα απειλήσει για τον Δία Δίου, αλλά ο Στόικος, θα μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Έτσι φτάνοντας προς το τέλος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 89ο λεπτό, ο Πιριτζάους με ένα τάκλιν λίγο πιο μπροστά από την μεσαία γραμμή, θα διώξει, με τον Μπαλάφα θεωρητικά να έχει εύκολο έργο, αλλά η μπάλα θα φύγει μέσα από τα χέρια του και στην προσπάθεια του να προλάβει το «κάζο», η μπάλα κατά τους διαιτητές θα περάσει την γραμμή, με την Κοζάνη να κάνει το τελικό 2-0, με έναν πολύ τυχερό τρόπο.

Έτσι το τελευταίο σφύριγμα της αναμέτρησης, έδωσε τους τρεις βαθμούς της νίκης στην Κοζάνη, η οποία έφτασε τους 5.

δείτε φωτογραφίες στο top-sport.gr

Συνθέσεις

Κοζάνη (Γιώργος Καραγκιολίδης) : Στόικος, Σερσέμης, Πιριτζάους, Δινοβίτσης, Μπακάλης, Μπίντσης, Μαυροματίδης, Αλμασίδης, Χατζηστεφάνου (53’ Δούμας), Ιωάννου, Αλεξίου (46’ Τσαγκαλίδης)

Δίας Δίου (Παναγιώτης Παρασίδης) Μπαλάφας, Λαζαρίδης, Δερμίσης, Αδαμόπουλος, Λιόλιος, Γκαρατζιάς (84’ Παμλίδης), Μητράκης (46’ Ευαγγελόπουλος), Δήμηνας, Κυπαρίσσης (46’ Χασάπης), Φυτόπουλος (78’ Αποστολίδης), Καραμανώλας (60’ Γεωργαντάς)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Αναγέννηση Καρδίτσας 6 4 2 0 16 4 12 14
2 ΠΟ Φήκης 6 4 0 2 7 5 2 12
3 ΑΕ Καρίτσας 5 3 2 0 7 2 5 11
4 Αετός Μακρυχωρίου 6 3 1 2 9 3 6 10
5 Εθνικός Ν.Κεραμιδίου 6 3 1 2 9 5 4 10
6 Ατρόμητος Παλαμά 5 2 3 0 5 3 2 9
7 ΑΟ Σελλάνων 6 3 0 3 5 5 0 9
8 Ηρακλής Λάρισας 5 2 2 1 8 3 5 8
9 Κοζάνη 4 1 2 1 5 6 -1 5
10 Ερμής Αμυνταίου 5 1 2 2 5 8 -3 5
11 Δίας Δίου 5 1 2 2 1 3 -2 5
12 ΠΟ Ελασσόνας 5 1 2 2 5 8 -3 5
13 Οικονόμος Τσαριτσάνης 6 1 1 4 3 14 -11 4
14 ΑΣ Μετέωρα 5 0 2 3 2 5 -3 2
15 Μακεδονικός Φούφα 5 0 0 5 1 14 -13 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected