Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Έπεσε κατηγορία η Φένλο των Γιακουμάκη και αδελφών Δώνη

Η ομάδα των Γιακουμάκη, Τάσου και Χρήστου Δώνη (οι δύο τελευταίοι δεν έπαιξαν) γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ και σε συνδυασμό με τις νίκες των Έμεν και Βίλεμ έπεσε στη δεύτερη κατηγορία, καθώς είναι στο -4 από τα μπαράζ, αλλά και στο -5 από τη ζώνη της σωτηρίας και πλέον απομένει μια αγωνιστική για το φινάλε.

Ο Έλληνας φορ δήλωσε και πάλι «παρών», καθώς σκόραρε στο 76ο λεπτό με κοντινή προβολή, αλλά το 26ο του γκολ στη σεζόν δεν ήταν αρκετό ώστε να δώσει κάτι στην ομάδα του που γνώρισε την 13η ήττα της στα 14 τελευταία ματς της Eredivisie. Ωστόσο, αποχαιρετάει την πρώτη κατηγορία ως πρώτος σκόρερ εκτός απροόπτου.

Το σκορ για τον αδιάφορο βαθμολογικά και νταμπλούχο Άγιαξ άνοιξε ο Ρενσχ στο 10ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες από το 53’, όταν και αποβλήθηκε ο Τέιλορ. Ο Χάλε σκόραρε τέσσερα λεπτά μετά και στην τελική ευθεία έδειξε να αντιδράει η Φένλο με τον Γιακουμάκη, αλλά ουσιαστικά σχεδόν δύο λεπτά μετά ο Κούντους την έκοψε τον… βήχα και «κλείδωσε» τη νίκη για τον πρωταθλητή Ολλανδίας.

Την ίδια ώρα ήρθαν και τα δύο αποτελέσματα που δεν ήθελε η Φένλο, καθώς η Βίλεμ επικράτησε 4-1 της Ντεν Χάαγκ και η Έμεν επικράτησε 3-1 της Χέρενφεϊν. Στο +3 από τα μπαράζ είναι η Βάαλβαικ, η οποία επικράτησε 2-1 της Τβέντε και καθάρισε με την υπόθεση παραμονή.

Νίκη με 4-2 επί της Τσβόλε για την Αϊντχόφεν που εξασφάλισε από σήμερα τη δεύτερη θέση που οδηγεί στο Champions League και άφησε τρίτη την Άλκμααρ, που έμεινε στο 0-0 με την Χρόνινχεν. Παράλληλα, η Φίτεσε ήρθε 3-3 με τη Φορτούνα Σιτάρντ και δεν μπόρεσε τουλάχιστον να μειώσει την απόστασή της από την Άλκμααρ.

Πιο κοντά στην κατάκτηση μιας θέσης της πρώτης οκτάδας είναι η Σπάρτα, που ναι μεν ήρθε 0-0 με την Ουτρέχτη, αλλά είδε την ίδια ώρα τη Χέρακλες να μην ξεπερνάει το εμπόδιο της Φέγενορντ (1-1). Αμφότερες έχουν από 44 βαθμούς, αλλά η ομάδα του Ρότερνταμ υπερτερεί λόγω γκολ σε περίπτωση ισοβαθμίας.

H βαθμολογία

*με στοιχεία του sport-fm.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected