Γ Εθνική / Τοπικά

Νέρες και Σαπαλίδης πήραν από το…χεράκι την Προοδευτική στη Νάξο (βαθμολογία)

Σπουδαία νίκη της Προοδευτικής στη Νάξο, στο εξ αναβολής παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής στον 6ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Η ομάδα του Αντώνη Καλαμάκη επικράτησε με 2-1 του Πανναξιακού και ανέβηκε στην τρίτη θέση με 13 βαθμούς, κάνοντας σημαντικό βήμα για την παραμονή στην κατηγορία.

Την ίδια ώρα, οι νησιώτες βρίσκονται μία θέση πάνω από την επικίνδυνη ζώνη και οι τρεις τελευταίου αγώνες έχουν τον χαρακτήρα του τελικού.

Κορυφαίοι για τους “βυσσινί” οι Νέρες και Σαπαλίδης, ο πρώτος ως δημιουργός και ο δεύτερος ως εκτελεστής, βοηθώντας τα μέγιστα ώστε η ομάδα τους να κατακτήσει την 4η φετινή νίκη.

Το φιλμ

Πρώτη καλή φάση στο ματς στο 7ο λεπτό όταν ο Μακρυγιαννάκης από αριστερά έκανε τη σέντρα-σουτ, ο Νέρες βρέθηκε μόνος στην πορεία της μπάλας αλλά δε τη βρήκε καθόλου, με αποτέλεσμα να περάσει παράλληλα από το τέρμα και να καταλήξει άουτ.

Στο 13’ ήταν η σειρά του Πανναξιακού να απειλήσει, ο Πιτταράς έκανε τη σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι βρέθηκε ο Κύρτσος ο οποίος σούταρε με τη μία αλλά η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε εκτός εστίας.

Στο 27’ όμως η Προοδευτική πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Νέρες έκανε εξαιρετική προσπάθεια από αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους, έκανε την πάσα στον Σαπαλίδη που κινήθηκε κάθετα στη μικρή περιοχή και ο τελυταίος με διπλή προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (0-1)

Στο 30’ ξανά οι “βυσσινί” στο προσκήνιο, ο Θεοδωρίδης έκλεψε τη μπάλα από τον Πιτταρά αλλά επέλεξε να σουτάρει από μακριά αντί να βγει τετ-α-τετ με τον Παπαδόπουλο, ο οποίος μπλόκαρε εύκολα.

Στο 47’ η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος, ο Σαπαλίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από κόρνερ και από το σημείο του πέναλτι προσπάθησε να σουτάρει αλλά ο Κωστόπουλος έκανε σωτήριο τάκλιν.

Ένα λεπτό αργότερα, ο Αποστόλου γέμισε στην αντίπαλη άμυνα, ο Θεοδωρίδης πήγε να βρει με το κεφάλι τον Σαπαλίδη και ο Ανευλαβής στην προσπάθεια του να απομακρύνει, λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ αλλά ο Παπαδόπουλος αντέδρασε σωστά.

Στο 54’ Σαπαλίδης και Νέρες συνδυάστηκαν άψογα, ο πρώτος μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε τον Παπαδόπουλο αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 62’ ο Πανναξιακός άγγιξε την ισοφάριση. Ο Πρεβόλης έκανε τη σέντρα, στην καρδιά της άμυνας, ο Μαναριώτης πήδηξε πιο ψηλά από όλους, η κεφαλιά του βρήκε στην πλάτη τον Μαούνη και κατέληξε κόρνερ.

Στο 69’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όταν ο Νέρες βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Παπαδόπουλο, άνοιξε πολύ τη μπάλα προς τα αριστερά, κατόρθωσε όμως να κάνει τη σέντρα και το σουτ που επιχείρησε ο Σαπαλίδης, μπλόκαρε ο πορτιέρο του Πανναξιακού.

Μεγάλη ευκαιρία στο 74’ για την Προοδευτική, ο Τζανιδάκης βγήκε από τα δεξιά στην αντεπίθεση, πάσα στο δεύτερο δοκάρι για τον Σαπαλίδη, η προβολή όμως του τελευταίου κατέληξε ελάχιστα άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ένα λεπτό πριν ο Σαπαλίδης, το έπραξε στο 75’ μετά την εξαιρετική ασίστ του Νέρες και το κοντινό πλασέ για το 0-2.

Στο 84’ ο Σαπαλίδης γέμισε στο δεύτερο δοκάρι για τον Τζανιδάκη, ο τελευταίος γύρισε για τον νεοεισελθόντα Σπανό, αυτός σούταρε με τη μία και ο Παπαδόπουλος απέκρουσε.

Στο 89’ ο Ζανελάρι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Μαναριώτης με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσουκαλά, βάζοντας τον Πανναξιακό στο παιχνίδι (1-2).

Στο 90+3’ μεγάλη ευκαιρία για τον Πανναξιακό να ισοφαρίσει. Ο Μαούνης έκανε λάθος γύρισμα προς τα πίσω, ο Μαναριώτης βρέθηκε απέναντι από τον Τσουκαλά αλλά ο αμυντικός της Προοδευτικής διόρθωσε το λάθος του με εξαιρετική προβολή στη μπάλα.

Συνθέσεις

Πανναξιακός (Νίκος Προμπονάς) : Παπαδόπουλος, Πρεβόλης, Ανευλαβής, Κωστόπουλος, Πιτταράς, Ζαχαριουδάκης, Βαθραοκοίλης (78’ Ζανελάρι), Καφετζής (46’ Κόντης), Κύρτσος (46’ Μαναριώτης), Τσουρής (46’ Γκούφας), Πλαστουργός (46’ Σέμε)

Προοδευτική (Αντώνης Καλαμάκης) : Τσουκαλάς, Αποστόλου, Ρούμπο, Στεφανής, Μαούνης, Παλιάτσιος, Μακρυγιαννάκης (64’ Γριζανίτης), Γκόγκα, Σαπαλίδης, Θεοδωρίδης (71’ Τζανιδάκης), Νέρες (82’ Σπανός)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΓΣ Ηλιούπολης 8 6 1 1 17 8 9 19
2 Πανιώνιος 7 5 2 0 12 5 7 17
3 Προοδευτική 7 4 1 2 11 6 5 13
4 Χαραυγιακός 7 4 1 2 11 8 3 13
5 Φωστήρας 8 4 0 4 11 9 2 12
6 Αήττητος Σπάτων 6 2 2 2 3 6 -3 8
7 ΑΕ Μοσχάτου 6 1 3 2 3 6 -3 6
8 Πανναξιακός 6 2 0 4 7 11 -4 6
9 Εθνικός 7 1 2 4 4 9 -5 5
10 ΑΕ Μυκόνου 7 1 1 5 5 9 -4 4
11 ΓΣ Μαρκό 7 0 3 4 2 9 -7 3
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected