Αθλήματα

ΝΑΙ ΡΕ Στέφανε, πάμε για τον τίτλο! (vids)

Ότι και να πει κανείς γι αυτό το παιδί, θα είναι λίγο…

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να κλωτσήσει την καρδάρα με το γάλα, αφού προηγήθηκε με 2-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, αλλά είδε τον Γερμανό να στέλνει το ματς σε 5o set. Τελικά όμως, “επιβίωσε” και προκρίθηκε στον παρθενικό του Grand Slam τελικό, πραγματοποιώντας ακόμη μια σπουδαία εμφάνιση.

Την Κυριακή, θα έχει την τεράστια ευκαιρία να γράψει ιστορία, κατακτώντας τον πρώτο Major τίτλο της καριέρας του. Στον τελικό του Roland Garros, θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Ράφαελ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Μπορεί να μόχθησε, να έθεσε τον εαυτό του σε δύσκολη θέση, με τη νευρικότητά του και τις λανθασμένες επιλογές στα κρίσιμα σημεία, όμως στο τέλος έδειξε τον ατσάλινο χαρακτήρα του και έφυγε θριαμβευτής από το Philippe Chatrier, ρίχνοντας στο καναβάτσο το Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στο μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια ματς της πορείας του στο Παρίσι (3 ώρες και 42 λεπτά), ο 22χρονος Έλληνας επικράτησε με 6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3 και πέρασε με περιπετειώδες τρόπο στον μεγάλο τελικό.

Παράλληλα, έγραψε ιστορία, καθώς από την ερχόμενη Δευτέρα θα βρεθεί -τουλάχιστον- στο Νο4 του πίνακα της ΑΤΡ, βελτιώνοντας το ρεκόρ καριέρας του. Αν μάλιστα, καταφέρει και κατακτήσει τον τίτλο στο Γαλλικό Όπεν, του αρκεί μια νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς επί του Ράφα Ναδάλ στον 2ο ημιτελικό, ώστε να του δώσει το Νο3!

Ο Ζβέρεφ μέχρι να μπει στο court για να παίξει τον ημιτελικό του Roland Garros, μετρούσε 7-0 νίκες στα ματς που οδηγήθηκαν σε 5o set, στο τουρνουά. Ο Στέφανος όμως, του έσπασε την φοβερή αυτή παράδοση και τον ανάγκασε στην 1η του ήττα στο Παρίσι, σε αγώνα που πήγε στο 2-2.

Αυτό, είναι ακόμη ένα στατιστικό, που δείχνει το πόσο σπουδαίο είναι το επίτευγμά του, έτσι όπως ήρθε.

Πάλεψε με τους δαίμονές του, πάλεψε με το παιχνίδι του, που για δυο sets (το 3ο και το 4ο) δεν ήταν καλό, ανασυντάχθηκε, έβαλε ψυχή και πείσμα στο court και κατέκτησε αυτήν την ιστορικής σημασίας νίκη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected