Κατηγορίες
Basket

Πρωταθλητής για 40η φορά ο Παναθηναικός!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του στο Λαύριο και με πρωταγωνιστές τους Παπαπέρου και Μήτογλου νίκησε με 66-82 την τοπική ομάδα και κατέκτησε το 40ο πρωτάθλημα της ιστορίας του!

Όπως και στο πρώτο ματς του Λαυρίου, ο Παναθηναϊκός δεν μπήκε στο παρκέ με την απαραίτητη συγκέντρωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 10-6. Σε εκείνο το σημείο ωστόσο οι παίκτες του Όντεντ Κάτας «ξύπνησαν» και βρήκαν ένα εντυπωσιακό σερί 0-11 που άλλαξε τα δεδομένα. Μπρέι και Μήτογλου έφεραν το ματς στον πόντο, ενώ ακολούθησε μια εντυπωσιακή φάση, στην οποία οι «πράσινοι» βρήκαν συνεχόμενους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ μετά από έμμεσα τρίποντα. Το Λαύριο μείωσε σε 12-17, όμως το «Τριφύλλι» συνέχισε να ελέγχει την κατάσταση και με τρίποντο του Παπαπέτρου έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο προβάδισμα (15-26), κλείνοντας τελικά το δεκάλεπτο στο +6 (22-28).

Η αμυντική προσήλωση που έλειπε στο ξεκίνημα ήρθε και με το… παραπάνω στο δεύτερο δεκάλεπτο, εκεί όπου οι «πράσινοι» δεν δέχτηκαν ούτε πόντο για κάτι περισσότερο από 5:30 λεπτά. Στο ίδιο διάστημα Παπαπέτρου και Μήτογλου δεν σταμάτησαν να σκοράρουν, με τον «Εξάστερο» να φτάνει στο 22-37 και να θέτει γερές βάσεις νίκης. Ωστόσο κάπου εκεί «κόλλησε» η επίθεση του Παναθηναϊκού, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να σκοράρουν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου 9 πόντους και να δεχτούν μόλις 4 (από τον Μήτογλου), πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο -10 (31-41).

Στο δεύτερο μέρος βγήκε μπροστά και ο Γιώργος Παπαγιάννης, που έδωσε πόντους μέσα από την ρακέτα, με το Λαύριο ωστόσο να έχει φοβερά ποσοστά στο τρίποντο και τους «πράσινους» να είναι… απελπιστικά άστοχοι από τα 6.75μ. Η κυριαρχία των παικτών του «Τριφυλλιού» κοντά στο καλάθι ωστόσο, με τους Παπαγιάννη, Μήτογλου, Μπέντιλ και Παπαπέτρου να δεσπόζουν, επέτρεψε στην ομάδα του Κάτας να φτάσει στο 37-51, διατηρώντας σταθερά και άνετα μια διαφορά ασφαλείας. Ο Παπαπέτρου με 3/3 βολές έφτασε τους 20 πόντους και διαμόρφωσε το 45-60, οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 10 (50-60), αλλά ο Ντίνος Μήτογλου συνέχισε να «βομβαρδίζει» και με έμμεσο τρίποντο έφερε τον «Εξάστερο» στο +13 στην λήξη της περιόδου.

Το υπόλοιπο του αγώνα έμοιαζε απλά διαδικαστικό, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον απόλυτο έλεγχο και με τους Παπαγιάννη και Χεζόνια να φτάνει στο +17 (58-75). Ο Κροάτης φόργουορντ ωστόσο αποβλήθηκε 6:30 πριν το φινάλε με δεύτερη τεχνική ποινή και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, με τους συμπαίκτες του πάντως να μην αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. Το τρίποντο του Παπαπέτρου διαμόρφωσε το 61-78, ο Παπαγιάννης κάρφωσε εμφατικά για το 62-80 και όλα είχαν πάρει πια τον δρόμο τους.

Στα τελευταία λεπτά το ματς έγινε εντελώς άναρχο, με τους Σαντ-Ρος και Παπαγιάννη να… μοιράζουν τάπες και τους πάντες να περιμένουν απλώς την λήξη του αγώνα. Αυτή βρήκε τον «Εξάστερο» να επικρατεί με 66-82 και να κατακτά το 40ο Πρωτάθλημα της ιστορίας του, απέναντι σε ένα εντυπωσιακό και άξιο πολλών συγχαρητηρίων Λαύριο

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 31-41, 52-65, 66-82

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected