Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά του Τσάρλεστον η Παπαμιχαήλ, πρωταθλητής και στην Πάτρα ο Μιχαλακόπουλος

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ επέστρεψε από σετ πίσω και έβγαλε εκτός Τσάρλεστον και την Alexa Glatch, για να προκριθεί στα ημιτελικά της διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Παπαμιχαήλ έμεινε πίσω με σετ απέναντι στην Αμερικανίδα Alexa Glatch, No.8 στο ταμπλό και Νο.300 στην παγκόσμια κατάταξη (έχει περάσει και από το Νο.100), όμως έχασε μόνο 4 games στα δυο επόμενα σετ και έφτασε στη νίκη με 4-6, 6-0, 6-4.

Δεν ήταν εύκολος αγώνας για την 28χρονη Ελληνίδα, που μπορεί να κυριάρχησε στο 2ο σετ και να το κέρδισε εύκολα χωρίς να χάσει game, στο 3ο σετ όμως έμεινε πίσω με 0-2 και με 3-4, πριν κερδίσει τα 3 πολύ κρίσιμα επόμενα games για να “σφραγίσει” την πρόκριση, έπειτα από 2 ώρες και 10 λεπτά παιχνιδιού.

Η εκπληκτική εβδομάδα συνεχίζεται για την Παπαμιχαήλ στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνα και στο χωμάτινο τουρνουά των 60.000 δολαρίων της ITF. Στον 1ο γύρο είχε αποκλείσει επίσης με ανατροπή την Aldila Sutjiadi από την Ινδονησία με 2-6, 6-3, 6-1, ενώ στον 2ο γύρο κέρδισε την Αμερικανίδα Charlotte Chavatipon, με 6-3, 6-3.

Στα ημιτελικά της δυνατής διοργάνωσης, θα αντιμετωπίσει την Fernanda Contreras Gomez από το Μεξικό, Νο.372 στην παγκόσμια κατάταξη. Η 23χρονη Contreras Gomez, κέρδισε σήμερα την Αμερικανίδα Emma Navarro με 6-4, 6-4.

Πρωταθλητής και στην Πάτρα ο ΜιχαλακόπουλοςΠρωταθλητής και στην Πάτρα ο Μιχαλακόπουλος

Τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο του σε διοργάνωση της Tennis Europe κατέκτησε ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος μετά την Πτολεμαϊδα, αναδείχθηκε πρωταθλητής και στο διεθνές τουρνουά της Πάτρας. Τίτλος στο διπλό για την Ελισάβετ Μελαχροινούδη – τα τελικά αποτελέσματα από όλα τα ταμπλό.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το διεθνές τουρνουά της Tennis Europe Patras Junior, που φιλοξενήθηκε αυτή την εβδομάδα στα γήπεδα της Α.Ε.Τ. “Νίκη” Πατρών.

Πρωταγωνιστής στο τουρνουά των αγοριών ήταν ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, ο οποίος προπονείται στην ακαδημία του Φοίβου Μιχαλόπουλου, στον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας. Ο Άλκης κέρδισε στον τελικό τον Miroslav Morozov από τη Ρωσία με 6-0, 6-3 και ολοκλήρωσε τη φανταστική του εβδομάδα, με 6 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και μόλις 13 χαμένα games σ’ αυτούς τους 6 αγώνες!

Ήταν επίσης ο δεύτερος διαδοχικός τίτλος του σε τουρνουά της Tennis Europe, αφού μια εβδομάδα πριν είχε αναδειχθεί πρωταθλητής και στο Ptolemaida Juniors. Συνολικά κέρδισε τον 3ο τίτλο του στα μονά και 4ο μαζί με τα διπλά, σε τουρνουά της Tennis Europe.

Να σημειωθεί πως λόγω ενός θέματος που δημιουργήθηκε και έμειναν εκτός Πανελληνίου Πρωταθλήματος 12 ετών κάποιοι αθλητές, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Άλκης Μιχαλακόπουλος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΦΟΑ θα μπορεί να συμμετέχει στο τουρνουά, αλλά ως αναπληρωματικός. Μετά από επικοινωνία της ΕΦΟΑ με τη Διεθνή Ομοσπονδία, προέκυψε πως όσα παιδιά δεν δήλωσαν εμπρόθεσμα την πλήρη συμμετοχή τους, θα μπορέσουν να βρεθούν στο Πανελλήνιο μόνο εφόσον δημιουργηθούν κενές θέσεις, από αθλητές/-τριες που δεν θα προσέλθουν για να αγωνιστούν.

Όσον αφορά τους άλλους τελικούς που έγιναν σήμερα στην Πάτρα, ο Μιχαλακόπουλος διεκδίκησε τον τίτλο και στο διπλό, μαζί με τον συμπαίκτη του από τον Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Αλέξανδρο Νούλα, όμως τα δυο ελληνόπουλα ηττήθηκαν σε ένα κλειστό ματς από τον Ρουμάνο David Ioan Arcip και τον Γάλλο Andrea Baudel, με 6-3, 3-6, 10-6.

Στο διπλό των κοριτσιών, σε έναν τελικό με πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο, η Ελισάβετ Μελαχροινούδη και η Ρουμάνα συμπαίκτριά της, Sonia Erika Butuc Cerchez, κέρδισαν τις Ελένη Δάψη και Ραφαέλα Καναβαράκη με 6-1, 6-2, για να αναδειχθούν πρωταθλήτριες.

Τέλος, η Butuc Cerchez κατέκτησε τον τίτλο και στο μονό, όπου κέρδισε τη Βρετανίδα Ophelia Korpanec Davies, μια παίκτρια που προπονείται με τον Έλληνα προπονητή Νίκο Ψωμιάδη, με 6-1, 7-5.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected