Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Φιναλίστ στα διπλά στο Roehampton η Λάκη, πρωταθλήτρια η Παύλου στην Κέρκυρα

Ολοκληρώθηκε σήμερα η φανταστική εβδομάδα της Μιχαέλας Λάκη στο Roehampton του Λονδίνου, όπου πραγματοποιήθηκε το Junior International Roehampton, διοργάνωση της Grade 1 κατηγορίας της ITF.

Παρότι ήταν το τουρνουά που αποτέλεσε το ντεμπούτο της Μιχαέλας στο ITF Tour στο γρασίδι, η νεαρή Ελληνίδα τενίστρια έκανε εξαιρετική πορεία, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά του μονού και μέχρι τον τελικό του διπλού.

Όπως αναφέρει το tennisnews, στο διπλό συνεργάστηκε με τη Σέρβα Lola Radivojevic και δεν κατάφεραν σήμερα να κερδίσουν και τον τίτλο, καθώς ηττήθηκαν από τις Αμερικανίδες Reese Brantmeier και Ashlyn Krueger, με 6-4, 6-2.

Για να φτάσουν ως τον τελικό, οι δυο τενίστριες είχαν κερδίσει τις Γερμανίδες Mara Guth και Julia Middendorf, No.6 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3, τις Solana Sierra και Johanna Christine Svendsen με 5-7, 7-5, 10-7, τις Barbora Palicova και Radka Zelnickova με 6-0, 4-6, 10-2, καθώς και τις Nikola Bartunkova και Petra Marcinko με 6-4, 6-2.

Στο μονό, η 16χρονη αθλήτρια του Ο.Α. Φοίβος Λάρισας, Νο.21 στην παγκόσμια κατάταξη U18 των κοριτσιών, κέρδισε τη Γιαπωνέζα Erika Matsuda με 6-3, 6-1, την Αργεντινή Solana Sierra με 4-6, 7-5, 6-4 και την Αμερικανίδα Reese Brantmeier με 6-1 7-5, για να προκριθεί στα προημιτελικά. Εκεί ηττήθηκε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι από την Τσέχα Linda Klimovicova, με 6-1, 2-6, 4-6.

Η Μιχαέλα αναμένεται να επιστρέψει στους αγώνες την Τρίτη, όταν και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της για το Wimbledon. Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει την Αμερικανίδα Elizabeth Coleman.

Δήμητρα Παύλου

Πρωταθλήτρια η Παύλου στην Κέρκυρα

Τον 2ο τίτλο της στη χρονιά και 5ο συνολικά σε πρωτάθλημα της ITF κατέκτησε η Δήμητρα Παύλου, η οποία ήταν η νικήτρια στο Grade 4 τουρνουά της Κέρκυρας.

Η 17χρονη Δήμητρα, κέρδισε στον σημερινό τελικό τη Σλοβένα Masa Viriant με 6-2, 6-3 και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Theodoros Kalantzis Cup του ιστορικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κέρκυρας.

Μόνο ένα σετ έχασε αυτή την εβδομάδα στην Κέρκυρα η Δήμητρα, η οποία βρίσκεται στο Νο.176 της παγκόσμιας κατάταξης U18.

Στον 1ο γύρο κέρδισε την Michelle Yeo από τη Σιγκαπούρη με 6-0, 6-2, ενώ στη συνέχεια επιβλήθηκε της Ιταλίδας Emma Pedretti με 6-1, 6-3. Στα προημιτελικά χρειάστηκε ανατροπή, αλλά έκανε πολύ καλά 2ο και 3ο σετ και κέρδισε την Ισραηλινή Alian Zack με 2-6, 6-2, 6-1, ενώ στα ημιτελικά απέκλεισε τη Βουλγάρα Jana Stojanova, με 7-5, 6-4.

Αυτός ήταν ο 2ος φετινός τίτλος της στα μονά σε διοργάνωση της ITF, μετά από το Grade 4 τουρνουά στα Σκόπια, ενώ συνολικά ο 5ος της καριέρας της – έχοντας κερδίσει όλους τους τίτλους της στους τελευταίους 12 μήνες.

Τη δεύτερη θέση πήρε στο μονό των αγοριών ο Βαγγέλης Κυπριώτης, ο οποίος προκρίθηκε στον πρώτο του τελικό σε διοργάνωση της ITF στα μονά, όμως γνώρισε την ήττα σήμερα από τον πολύ δυνατό Βρετανό Matthew Rankin, με 2-6, 2-6.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected