Κατηγορίες
Basket

O Giannis έχει πάρει από το χεράκι τους Bucks! (vids)

Μέταλλο τεράστιας ομάδας έδειξαν ξανά οι Μπακς, καθώς άντεξαν στο σφυροκόπημα του Ντέβιν Μπούκερ (42 πόντοι), νίκησαν τους Σανς (109-103) στο Game 4 των NBA Finals και ισοφάρισαν στο 2-2.

Το Game 4 των NBA Finals δεν έμοιαζε με τα προηγούμενα της σειράς. Οι Σανς μπήκαν στο Fiserv Forum θυμωμένοι από την εμφάνισή τους στον προηγούμενο αγώνα, στο τέλος όμως μίλησε ξανά η εδρα, η κλάση του Κρις Μίντλετον και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος στο 101-99 έκανε την τάπα της χρονιάς. Έκοψε τον ΝτιΆντρε Έιτον όταν ο σέντερ των Σανς ετοιμαζόταν να καρφώσει, για να πάρουν οι Μπακς τη νίκη (109-103), να ισοφαρίσουν στο 2-2 τους τελικούς και να γυρίσουν στο Φοίνιξ με στόχο το μπρέικ που θα τους βάλει ένα βήμα μακριά από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Κρις Μίντλετον (40 πόντοι, 12/25 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7/8 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ σε 43 λεπτά), συγκλονιστικός, καθοριστικός στην άμυνα και παραλίγο τριπλός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (26 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 8 ασίστ σε 43 λεπτά), οι δυο τους κάλυψαν την αστοχία του Τζρου Χόλιντεϊ (4/20 σουτ) που όμως έκανε απίστευτη προσπάθεια στην άμυνα, στον Κρις Πολ, στον Ντέβιν Μπούκερ, σε όποιον μάρκαρε στην περιφέρεια, στο ποστ και στην καρδιά της ρακέτας. Με 7/29 τρίποντα έκλεισαν τον αγώνα οι Μπακς, που πέτυχαν ακόμη έναν μικρό στόχο, έχουν 2/2 από τη στιγμή που χρειάζονταν 4/5 και συνεχίζουν με στόχο άλλη μία ανατροπή.

Εξωπραγματικός ο Ντέβιν Μπούκερ για τους Σανς, είχε 42 πόντους σε 39 λεπτά μετά από τους 10 στο Game 3. Αναμενόμενο το ξέσπασμά του, άφησε το περιφερειακό σουτ, πήγε στο mid range και είχε 17/25 δίποντα, την ώρα που ο Έιτον έμενε στους 6 ποντους από 3/9 προσπάθειες και ο Πολ μετρούσε επτά ασίστ για πέντε λάθη σε μια κακή βραδιά. Ο πλέι μέικερ των Σανς έχει δυσκολευθεί απο το μέγεθος των Μπακς, οι οποίοι δείχνουν σε καλή κατάσταση για το μπρέικ, σε μια σειρά που πάντως είναι πολύ ισορροπημένη.

Μίντλετον και Μπούκερ έγιναν οι πρώτοι αντίπαλοι με +40 πόντους στον ίδιο αγώνα σε σειρά των τελικών τα τελευταία 20 χρόνια, από το 2001 κι έπειτα, όταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ κι ο Άλεν Άιβερσον είχαν πετύχει μια παρόμοια επίδοση.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected