Κατηγορίες
Super League 1

Καλός με θετικά διαστήματα ο ΟΦΗ κόντρα στην Άντερλεχτ

Με γκολ του Κοροβέση ο ΟΦΗ αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με την Άντερλεχτ, παρουσιάζοντας κατά διαστήματα καλό πρόσωπο.

Ο ΟΦΗ έδωσε το δεύτερο φιλικό προετοιμασίας του, κόντρα σε ακόμα έναν ισχυρό αντίπαλο, αντιμετωπίζοντας την Άντερλεχτ στις Βρυξέλλες. Η εικόνα στο πρώτο φιλικό με την Φίτεσε ήταν άκρως ενθαρρυντική και η ομάδα είχε σκοπό να κάνει μία ανάλογη εμφάνιση με σκοπό να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας.

Ο Νίκος Νιόπλιας επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Βάτερμαν, με την αμυντική τετράδα από αριστερά προς τα δεξιά να αποτελείται από τους Λυμπεράκη, Πασαλίδη, Βούρο και Ουές.

Στη μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Μπαλογιάννης, Ντε Γκούζμαν και τον Νέιρα να παίζει σε ρόλο “10ριού”, ενώ στα «φτερά» ξεκίνησε ο Φαν Ντάινεν στα τα αριστερά και ο Σαρδινέρο στα δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Καστάνιος.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να μην έχουν ρυθμό στα πρώτα περίπου 20 λεπτά. Μοναδική εξαίρεση ένα γκολ της Άντερλεχτ με τον Μπούντου, που σκόραρε εκμεταλλευόμενος μία λάθος αντίδραση της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Οι παίκτες του ΟΦΗ ανέβασαν την απόδοσή τους από το 25’ και μετά και πίεσαν την Άντερλεχτ κοντά στην περιοχή της.

Ο ΟΦΗ έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 29’ με το πολύ καλό σουτ του Ντε Γκούζμαν να φεύγει λίγο άουτ, ενώ είχε μία καλή στιγμή και στο 43’ με τον Καστάνιος να βγαίνει μόνος του τετ α τετ και τον Βερμπρούγκεν να έχει «απάντηση».

Στην «επανάληψη» ο Νίκος Νιόπλιας δοκίμασε μία εντελώς διαφορετική και πειραματική ενδεκάδα, σε σχηματισμό 4-3-3. Ο Σωτηρίου ήταν κάτω από τα δοκάρια, ο Μαρινάκης δεξιά και Λυμπεράκης αριστερά, ενώ στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Πασαλίδης και Γιαννούλης. Στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Μπαλογιάννης, ο Ουές και ο Κοροβέσης, ενώ στην επίθεση ως εξτρέμ αγωνίστηκαν οι Γρίβας και Στάρτζεον. Στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Νοικοκυράκης.

Το παιχνίδι δεν είχε φάσεις ούτε στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με την Άντερλεχτ να ανοίγει όμως το σκορ στο 63’. Το γκολ πέτυχε ο Ντάουντα εκμεταλλευόμενος μία μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ. Ο Κοροβέσης ήταν αρκετά καλός, έχοντας πολύ σημαντική επίδραση στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 1-1 στο 80’ με πλασέ από το ύψος της περιοχής μετά από όμορφο γύρισμα του Μαρινάκη.

Το 1-1 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον ΟΦΗ να παρουσιάζει θετικό πρόσωπο κατά διαστήματα απέναντι στην Άντερλεχτ.

*με στοιχεία από το gentikoule.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected