Κατηγορίες
Αθλήματα

Νίκη στα τρία σετ στην πρεμιέρα για τη Γραμματικοπούλου, καλή εμφάνιση από τη Σακελλαρίδη

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου επικράτησε στα τρία σετ της Elena Malygina από την Εσθονία, στην πρεμιέρα της στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Τελάβι.

Όπως αναφέρει το tennisnews, μετά από 2 ώρες και 18 λεπτά μιας δύσκολης πρεμιέρας στο Τελάβι της Γεωργίας, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου έκαμψε την αντίσταση της Εσθονής Elena Malygina, Νο.583 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, για να την κερδίσει με 6-3, 4-6, 6-4.

Η Βαλεντίνη κινδύνεψε άμεσα στο ξεκίνημα του 3ου σετ, αφού είχε βρεθεί πίσω με 0-3. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει σε 3-3 πριν να είναι αργά και τελικά να πάρει κι άλλο break, για να κάνει δικά της τα 6 από τα 7 τελευταία games του αγώνα και να πάρει την πρόκριση.

Μετά από μια φανταστική εβδομάδα στα διπλά με την Ulrikke Eikeri, με την οποία έπαιξαν στον πρώτο τους WTA τελικό στη Λωζάνη, η Βαλεντίνη θα αφοσιωθεί στα μονά αυτή την εβδομάδα, αφού χθες ηττήθηκε στο διπλό του Τελάβι, όπου έπαιξε με την Ουκρανή Valeriya Strakhova, από τις Shavit Kimchi και Gergana Topalova, με 1-6, 6-7 (5).

Αύριο η 24χρονη Ελληνίδα, Νο.2 στο ταμπλό και Νο.267 στον κόσμο, θα παίξει στον 2ο γύρο της χωμάτινης διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων ενάντια στην Victoria Bosio από την Αργεντινή, Νο.448 στον κόσμο.

Καλή εμφάνιση από τη Σακελλαρίδη στο ντεμπούτο σε 60άρι

Η Σαπφώ Σακελλαρίδη έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση στο ντεμπούτο της σε τουρνουά 60.000 δολαρίων της ITF, κοιτώντας στα μάτια για ένα σετ τη Γαλλίδα Diane Parry.

H Σακελλαρίδη, η οποία μπήκε στο κυρίως ταμπλό της ITF διοργάνωσης των 60.000 δολαρίων του Olomouc της Τσεχίας, αντιμετώπισε σήμερα τη 18χρονη Diane Parry, No.253 στην παγκόσμια κατάταξη.

Το 1ο σετ ήταν πολύ κλειστό και η νεαρή Ελληνίδα παίκτρια κοίταξε στα μάτια την Parry, που έχει πετύχει και νίκη σε κυρίως ταμπλό Roland Garros, η Γαλλίδα όμως το κέρδισε στο tie-break και αυτό της άνοιξε το δρόμο για τη νίκη, με 7-6 (2), 6-1.

H Σακελλαρίδη έχασε την ευκαιρία στο 1ο σετ, όταν κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2 και να προηγηθεί με 4-2 και με 5-3. Αργότερα προηγήθηκε και με 6-5, όμως η Parry κέρδισε 8 πόντους στη σειρά για ένα love service game και ένα προβάδισμα με 4-0 στο tie-break.

Θυμίζουμε πως η 18χρονη Ελληνίδα, Νο.623 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε πετύχει 3 νίκες για να φτάσει ως εδώ. Είχε κερδίσει στον 1ο προκριματικό γύρο την Τσέχα Zuzana Bohatova με 6-1, 6-0, στον 2ο την Κροάτισσα Tara Wurth με 6-2, 7-5 και στον 3ο προκριματικό γύρο τη Σλοβάκα Eszter Meri, με 6-3, 7-6 (3).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected