Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης με γκολάρα Καμαρά ο Ολυμπιακός

Με ένα γκολ-ποίημα του Καμαρά στα μέσα του πρώτου μέρους, ο Ολυμπιακός των σημαντικών απουσιών πήρε ελαφρύ προβάδισμα πρόκρισης, χάρη στο 1-0 του “Γ.Καραϊσκάκης”.

Σε ένα γήπεδο που είδε κόσμο μετά από καιρό, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε ξεσπάσματα στην απόδοση της και παρά το γεγονός πως έμεινε με 10 παίκτες λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, δεν κινδύνεψε σοβαρά παρά μόνο με μακρινά σουτ.

Το παιχνίδι επιφύλασσε άσχημα μαντάτα για τον Πορτογάλο τεχνικό. Χωρίς καλά καλά να ξεκινήσει μάλιστα. Αραμπί, Εμβιλά και Σωκράτης τέθηκαν απρόσμενα εκτός δράσης, με τον Πορτογάλο να επιλέγει μια ενδεκάδα με πρόσωπα που στην πλειοψηφία τους, δεν είχαν ξανά αγωνιστεί μαζί. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ίδιο νωθρά με την πρόβα τζενεράλε του «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Άρη. Δυο παιδικά ατομικά λάθη των ερυθρόλευκων παικτών έδωσαν την ευκαιρία στους Αζέρους να ξεδιπλώσουν τις αρετές του στην κόντρα επίθεση, με την Νέφτσι να απειλεί με αξιώσεις δις σε αυτό το πρώτο πεντάλεπτο.

Μετά από ένα διάστημα το οποίο ο 52χρονος τεχνικός θα ήθελε να διαγράψει από τα κιτάπια του, η ομάδα του Πειραιά άρχισε να πατάει ολοένα και πιο σταθερά στο γήπεδο, χωρίς ωστόσο αυτό να είναι αρκετό για να της προσφέρει την πρώτη μεγάλη φάση σε open play παιχνίδι. Όλα αυτά βέβαια μέχρι το 18o λεπτό και την είσοδο του Ματιέ Βαλμπουενά. Έστω και εάν αυτή ήταν προϊόν ενός ακόμη άτυχου περιστατικού για τον Πορτογάλο.

Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης αποχώρησε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και ο βραχύσωμος Γάλλος πρόσθεσε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε. Η ποιότητα αλλά και η ποσότητα των συνεργασιών στο «ερυθρόλευκο» επιθετικό τρίτο αυξήθηκαν αισθητά και η οξυδέρκεια του έμπειρου μεσοεπιθετικού, ήταν αυτή που ξεκλείδωσε την άμυνα των Αζέρων.

Ο 36χρονος έκοψε πανέμορφα την μπάλα προς τον άξονα, ο Καμαρά έπιασε κάτι σαν σέντρα-σουτ έξω από την περιοχή του Μαμάντοφ και με έναν εκπληκτικό τρόπο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 στο 29ο λεπτό! Ο Αφρικανός ωστόσο, μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, έμελλε να γίνει από ωραίος της υπόθεσης, σε… μοιραίος. Ο μέσος από την Γουινέα προσπάθησε να απομακρύνει με ψαλιδάκι, αντί για μπάλα βρήκε το πρόσωπο του Αλασκάροφ, αφήνοντας έτσι την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 44′.

Τα πλάνα του Πέδρο Μαρτίνς άλλαξαν δραστικά για ακόμη μια φορά σε διάστημα 60 λεπτών, η Νέφτσι μύρισε… αίμα απέναντι σε έναν σαστισμένο από τις αλλαγές προσώπων Ολυμπιακό, με την φανερή έλλειψη ποιότητας ωστόσο, να μην την καθιστά ιδιαίτερα απειλητική παρά την εδαφική υπεροχή της. Η τάξη έδειξε να αποκαθίσταται, τουλάχιστον αριθμητικά.

Ο Ολυμπιακός πήρε πάλι τον έλεγχο του αγώνα και απειλήθηκε ελάχιστα ως το φινάλε. Ο Μαρτίνς κλείδωσε το ματς με τις αλλαγές του και πλέον ο Ολυμπιακός πάει στο Μπακού για τη ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης έχοντας αυτό το 1-0 ως αβαντάζ για την πρόκριση.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Μάρκοβιτς (78′ Βρουσάι), Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (18′ λ.τ. Βαλμπουενά), Καμαρά, Κουντέ (69′ Σουρλής), Μασούρας, Ραντζέλοβιτς (46′ Σισέ), Χασάν (78′ Αγιμπού Καμαρά).

Νέφτσι Μπακού (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Στάνκοβιτς, Μποτζί, Τσέλικ, Λαουάλ, Μπούγκρινε (86′ Μπουλούντοφ), Μαμαντού, Μαχμούντοφ (89′ λ.τ. Μπασκέ), Χαρανίς, Αλασκάροφ (45’+1 λ.τ. Αμπάσοφ), Μέζα Κόλι (86′ Νασάσοφ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected