Αθλήματα

Ξεκίνημα με το δεξί στους Ολυμπιακούς Αγώνες για τον Στέφανο Τσιτσιπά

Αν και προηγήθηκε με σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κινδύνεψε άμεσα απέναντι στον Philipp Kohlschreiber στην πρεμιέρα του στους Ολυμπιακούς Αγώνες, απ’ όταν έμεινε πίσω με break στο 3ο σετ όμως ανέβασε το επίπεδό του και φρόντισε να “σώσει τη μέρα”, κερδίζοντας τον Γερμανό.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια περιπετειώδη πρώτη μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά στο τέλος της πανηγύρισε τη νίκη επί του Kohlschreiber με 6-3, 3-6, 6-3 και παρέμεινε εντός στόχου, που δεν είναι βεβαίως άλλος από το να μπει στα μετάλλια.

Μία ώρα και πενήντα λεπτά χρειάστηκε ο Στέφανος μέχρι να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά απέναντι στον 37χρονο Γερμανό, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει για 3η φορά σε ισάριθμες συναντήσεις.

Ήταν μια πρεμιέρα από την οποία δεν έλειψε η νευρικότητα για τον πρωταθλητή μας, που είχε 22 winners και 16 αβίαστα λάθη, ενώ είχε απέναντί του και έναν εξαιρετικό Kohlschreiber, που είχε 18 winners και μόλις 9 αβίαστα λάθη σε ολόκληρο τον αγώνα.

Οι περισσότεροι πόντοι του Στέφανου, 44 από τους 84 που κέρδισε συνολικά, ήρθαν από λάθη στα οποία ανάγκασε ο ίδιος τον Γερμανό (λάθη υπό πίεση), ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και το ότι αξιοποίησε τις ευκαιρίες του, μετατρέποντας σε break τα 3 από τα 4 break points που είχε.

Προσηλωμένος στον στόχο του, με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε να έχει άγχος και κυριάρχησε στο πρώτο σετ. Διατήρησε το σερβίς του από την αρχή μέχρι και το τέλος και χάρη στο μπρέικ που έκανε στο τέταρτο game για το 3-1, έφτασε σε μια άνετη επικράτηση με 6-3 έπειτα από 36 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ η μάχη ήταν πολύ πιο ισορροπημένη μέχρι και το έκτο game καθώς ο Κολσράιμπερ διαχειρίστηκε καλύτερα το σερβίς του, ενώ δυσκόλεψε τον Τσιτσιπά στο δικό του σερβίς. Κι έφτασε στο μπρέικ στο όγδοο game πετυχαίνοντας το 3-5, προτού τελειώσει το σετ στο 3-6 σε 39 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα ο Έλληνας πρωταθλητής φάνηκε να χαλαρώνει και να χάνει το μυαλό του.

Το παιχνίδι μετετράπη σε ντέρμπι και κρίθηκε στο τρίτο και τελευταίο σετ, όπου ο Κολσράιμπερ έκανε εκπληκτική εκκίνηση ξεκινώντας με μπρέικ στον Τσιτσιπά (0-2), ο οποίος όμως αφυπνίστηκε κι απάντησε με μπρέικ στη συνέχεια ισοφαρίζοντας σε 2-2. Βελτίωσε το σερβίς του και συνολικά τα χτυπήματά του φτάνοντας σε ένα ακόμη μπρέικ στο όγδοο game για το 5-3. Ο Στέφανος σέρβιρε για να κερδίσει το ματς και δεν λάθεψε τελειώνοντας το σετ με 6-3.

δείτε βίντεο ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected