Basket

Εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει με το ελληνικό μπάσκετ, 9 ομάδες θα παίξουν Ευρώπη!

Ούτε μια, ούτε δύο, αλλά… εννέα συνολικά ομάδες θα εκπροσωπήσουν το ελληνικό μπάσκετ στο ευρωπαϊκό στερέωμα της αγωνιστικής περιόδου 2021/22.

Όπως αναφέρει το gazzerta.gr, ο νταμπλούχος Παναθηναϊκός του Δημήτρη Πρίφτη όπως κι ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα, θα συμμετέχουν και του χρόνου στην EuroLeague, στην οποία έχουν σταθερά εξασφαλισμένη την παρουσία τους από το 2016 και μετά.

Οι «πράσινοι» θα κάνουν πρεμιέρα στις 30/9 εκτός έδρας με την Μονακό και μια μέρα αργότερα (1/10) οι «ερυθρόλευκοι» θα υποδεχθούν στην έδρα τους την Μπασκόνια. Να αναφέρουμε ότι το πλήρες πρόγραμμα των 34 αγωνιστικών έχει ήδη οριστεί.

Το Λαύριο, το οποίο πέρσι έφτασε ως τους τελικούς της Basket League, θα αγωνιστεί στο Basketball Champions League. Έχει τοποθετηθεί σε έναν αρκετά απαιτητικό όμιλο με αντιπάλους Ουνικάχα Μάλαγα, Ντιζόν και Νίζνι Νόβγκοροντ, ενώ θα δώσει τα ευρωπαϊκά του παιχνίδια στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Ο Προμηθέας Πάτρας, στην τέταρτη ευρωπαϊκή παρουσία της ιστορίας του, θα βρεθεί για τρίτη διαδοχική σεζόν στους (διαφοροποιημένους) ομίλους του EuroCup. Οι Πατρινοί αναμένεται να δώσουν σειρά δυνατών αγώνων σε μια Regular Season 18 αγωνιστικών, αντιμετωπίζοντας Βαλένθια, Βίρτους Μπολόνια και Γκραν Κανάρια, μεταξύ άλλων.

Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί για έκτη σερί σεζόν στο Basketball Champions League (το οποίο είχε κατακτήσει τον Μάιο του 2018 στο ΟΑΚΑ), έχοντας εξελιχθεί σε μια από τις πιο συνεπείς ομάδες της διοργάνωσης από καταβολής της, αφού δεν έχει απουσιάσει ούτε μια σεζόν. Θα τεθεί αντιμέτωπη με Φάλκο Σομπατέλι από την Ουγγαρία, Ρίγα από την Λετονία συν μια ακόμη ομάδα που θα προκύψει από τον προκριματικό γύρο.

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έπειτα από έναν χρόνο απουσίας και θα βρεθεί ξανά στους ομίλους του Basketball Champions League. Αυτή θα είναι συνολικά η όγδοη «έξοδος» των «ασπρόμαυρων» στην Ευρώπη την τελευταία δεκαετία. Ο «δικέφαλος του βορρά» διεκδικήσει την πρόκριση του στην επόμενη φάση μέσα από έναν όμιλο που περιλαμβάνει την Γαλατασαράι, την Νίμπουρκ και την Ιγκοκέα.

Το Περιστέρι θα επιχειρήσει να εισέλθει στους ομίλους του Basketball Champions League (εκεί όπου αγωνίστηκε πέρσι) μέσω της διαδικασίας των προκριματικών. Μάλιστα ο σύλλογος των δυτικών προαστίων θα έχει το «πλεονέκτημα» να είναι γηπεδούχος, αφού το κλειστό της Τζον Κένεντι θα φιλοξενήσει ένα από τα τέσσερα τουρνουά των προκριματικών.

Ο Ιωνικός Νικαίας, που επιστρέφει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1984-85 (Κύπελλο Κόρατς), θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους του FIBA Europe Cup. Βρίσκεται εν αναμονή του να μάθει τους αντιπάλους του, καθώς η τελική σύνθεση της διοργάνωσης θα ξεκαθαρίσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών του BCL.

Ο Ηρακλής θα ξεκινήσει από τα προκριματικά του FIBA Europe Cup, με το όνομα της ομάδας να έχει τοποθετηθεί ήδη στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας, ενόψει της κλήρωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Αυγούστου. Να θυμίσουμε ότι οι «κυανόλευκοι» είχαν καλή πορεία πέρσι κι έφτασαν ως τα προημιτελικά της εν λόγω διοργάνωσης.

Μόνο τέσσερις ομάδες από τις 12 που συμμετείχαν στην περσινή Basket League δεν θα παίξουν του χρόνου στην Ευρώπη: ο Άρης, ο Κολοσσός Ρόδου, η Λάρισα και φυσικά το Μεσολόγγι που υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία. Τα 2/3 της λίγκας (8 ομάδες) θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα της περιόδου 2021-22, μαζί με τον Ολυμπιακό που επέστρεψε στην Α1, αλλά είχε ούτως ή άλλως εγγυημένη ευρωπαϊκή συμμετοχή στην EuroLeague.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected