Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πέρασε το εμπόδιο της Νέφτσι ο Ολυμπιακός και τώρα Λουντογκόρετς

Οι Πειραιώτες παρά τις απουσίες, έπαιξαν δυναμικά και προκρίθηκαν με νέα νίκη 1-0, με γκολ του Μασούρα.

Η ρεβάνς για τον Ολυμπιακό στο Μπακού με τη Νέφτσι έμοιαζε φωτιά, με τον Πέδρο Μαρτίνς να ξεκινάει Σουρλή στα χαφ, ενώ στο τέρμα έπαιξε πάλι ο Τζολάκης. Ο δε Σισέ, μάλιστα, έπαιξε αριστερό μπακ!

Ο Πέδρο Μαρτίνς, όμως, έχει φτιάξει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο. Όποιος και να λείπει, ο καθένας γνωρίζει τον ρόλο του και δίνει το 100%. Αυτό έκαναν οι Πειραιώτες. Ήταν μάγκες και κόντρα στη μέτρια ποιοτικά Νέφτσι Μπακού τελείωσαν την πρόκριση από το 15′.

Σημείωσαν νέα νίκη με 1-0, με γκολ του Μασούρα και πλέον είναι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Η δέκατη σερί πρόκριση του Ολυμπιακού σε καλοκαιρινό προκριματικό.

Ο Πάπε Σισέ έπαιξε αριστερό μπακ και παρά το γεγονός ότι είναι 1,95 δεν αρκέστηκε μόνο στα αμυντικά καθήκοντα, αλλά έβγαινε και μπροστά! Οι Αζέροι μπήκαν, βέβαια, δυνατά και στο 3′ ο Μεζά έκανε το αριστερό σουτ και ο Τζολάκης απέκρουσε δύσκολα, προλαβαίνοντας και το κόρνερ.

Η επιθετικότητα των Αζέρων, όμως, ξεθύμανε μετά το 10′ και στο 15′ ο Μασούρας «πάγωσε» τους γηπεδούχους και πέτυχε γκολ πρόκρισης.

Ο Σισέ είχε ανέβει να πιέσει σε ρόλο αριστερού εξτρέμ, εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Μπουλούντοφ, βγήκε τετ α τετ και πλάσαρε με το αριστερό, αλλά απέκρουσε ο Μαμάντοφ. Η μπάλα από τις προσπάθειες του Σισέ πήγε στον Βαλμπουενά, ο οποίος έκανε γλυκιά σέντρα με το αριστερό και ο Μασούρας στη μικρή περιοχή με τον μηρό ανάμεσα σε τέσσερις παίκτες έσπρωξε με το στήθος τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Νέφτσι πλέον υπέστη σοκ και ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο. Στο 20′ σουτ του Μπασκέ έφυγε άουτ και στο 28′ ωραίο σουτ του Σουρλή, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Ολυμπιακός κράτησε το 1-0 στο πρώτο μέρος και η Νέφτσι έδειχνε ανήμπορη ν’ αντιδράσει.

Στο 58′ ο Ολυμπιακός άγγιξε το 2-0. Εκτέλεσε το κόρνερ ο Βαλμπουενά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Χασάν σούταρε, αλλά έδιωξε σε κόρνερ ο Μαμάντοφ γλιτώνοντας το 0-2 για την ομάδα του. Στο 59’σουτ του Βαλμπουενά εντός μεγάλης περιοχής έφυγε ελάχιστα άουτ!

Οι Αζέροι όσο και να ήθελαν, δεν μπορούσαν. Ο Ολυμπιακός χωρίς να απειληθεί σοβαρά, κράτησε άνετα το 1-0 και πήρε την πρόκριση.

Στο 77′ ο Χασάν έχασε για δεύτερη φορά μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει.

Η πιο αξιόλογη φάση της Νέφτσι σημειώθηκε στο 90′, αλλά το δεξί σουτ του Φαχμίν έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Συνθέσεις

Νέφτσι Μπακού (Σαμίρ Αμπάσοφ): Μαμάντοφ, Μπουλούντοφ (31′ Αμπάσοφ – 82′ Φαχμίν), Εμπότζι, Στάνκοβιτς, Μπάσκε, Κανέ, Χάραμιτζ, Μαχμούντοφ, Μπουλγκρίν (82′ Νασάσοφ), Λαβάλ (82′ Ασίμ), Μεζά (65′ Ισμαϊλ).

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Λαλά, Σεμέδο, Μάρκοβιτς, Μπα,Σισέ, Σουρλής, Κουντέ, Βαλμπουενά (76′ Ραντζέλοβιτς), Μασούρας, Χασάν (86′ Ελ Αραμπί).

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τρίτο γύρο

Τη Λουντογκόρετς θ’ αντιμετωπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μετά τη νίκη της με 3-1 επί της Μούρα.

Μετά το 0-0 εκτός έδρας στο πρώτο ματς, νίκησε δύσκολα 3-1 την Μούρα στην έδρα της και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής Κύπριος φορ, ο οποίος στο παρελθόν απασχόλησε τον Ολυμπιακό, άνοιξε το σκορ, μόλις στο 5′. Οι φιλοξενούμενοι, όμως, ισοφάρισαν στο 64′ με τον Χόρβατ.

Δεν άντεξαν, ωστόσο, στην πίεση της Λουντογκόρετς. Οι Βούλγαροι στο 82′ με τον Μανού έκαναν το 2-1 και στο 91′ ο Σόουζα διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Το πρώτο παιχνίδι θα διεξαχθεί το διήμερο 3-4 Αυγούστου (δεν έχει οριστεί ακόμα μέρα και ώρα), ενώ η ρεβάνς θα γίνει μία εβδομάδα αργότερα στις 10 ή 11 Αυγούστου.

Αν ο Ολυμπιακός προκριθεί, θα παίξει στα play offs του Champions League και θα μάθει τον υποψήφιο αντίπαλό του στην κλήρωση της Δευτέρας 2 Αυγούστου, πριν διεξαχθούν δηλαδή τα δύο παιχνίδια με τους Βούλγαρους.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected