Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μείωσε στο τέλος με Ολιβέιρα ο ΠΑΟΚ και ελπίζει σε πρόκριση

Για ακόμη μία φορά, ο ΠΑΟΚ δεν καταφέρνει να πάρει αποτέλεσμα κόντρα σε μια φαινομενικά αδύναμη ομάδα, με αποτέλεσμα να θέλει μόνο τη νίκη στην Τούμπα για να πάρει την πρόκριση.

Ο “δικέφαλος” έκανε μια μάλλον θλιβερή εμφάνιση στο Δουβλίνο και γνώρισε την ήττα από τη Μποΐμιαν, η οποία εκμεταλλεύτηκε τα τραγικά ατομικά λάθη των φιλοξενούμενων, που εκπέμπουν πλέον SOS για την πρόκριση στην Τούμπα!

Είχε αέρα υπεροχής για μόλις… 20 λεπτά. Και μετά το πέρας αυτού του διαστήματος, ο ΠΑΟΚ έχασε τα πάντα και κυρίως το μυαλό του! Εγκλωβίστηκε στα εύκολα λάθη της Μποέμιαν που τον τιμώρησε σκληρά, εκμεταλλευόμενη τα «δωράκια» του Δικεφάλου καθώς όπως υποστήριξε ο προπονητής του, «δεν είμαστε ακόμη η ομάδα που θέλουμε να είμαστε!». Με το 2-1 στο AVIVA Stadium, ο ΠΑΟΚ καλείται να τα φέρει όλα… τούμπα στην Τούμπα για να παραμείνει ζωντανός στην Ευρώπη!

Αντιλαμβανόμενος πως η ομάδα του «κουβαλά» τον τίτλο του απόλυτου φαβορί έναντι της Μποέμιαν, προσέγγιση άκρως επικίνδυνη ειδικά σε μία περίοδο που κρύβει παγίδες για όλες τις ομάδες δεδομένου πως δεν φαντάζουν καθόλου έτοιμες ενόψει της νέας σεζόν, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έβαλε… φρένο σε όσους φαντάστηκαν πως ο ΠΑΟΚ θα έχει ένα εύκολο βράδυ στο AVIVA Stadium! Και εκ του αποτελέσματος «δικαιώθηκε»!

Ως φαβορί της αναμέτρησης, ο ΠΑΟΚ ανέλαβε με το «καλησπέρα» τα ηνία του παιχνιδιού και έδειχνε πως μπορεί να πατά με ευκολία στην περιοχή του αντιπάλου που ένιωσε μόλις στο 2ο λεπτό του παιχνιδιού την απειλή του Αντρίγια Ζίβκοβιτς για να ακολουθήσουν στη συνέχεια χαμένα τετ α τετ με Ολιβέιρα και Καντουρί! Τακτική άκρως αναμενόμενη για τους Ιρλανδούς που γνώριζαν εξ αρχής πως θα περιοριστούν σε έναν πιο παθητικό ρόλο, αναγκασμένοι να απορροφήσουν την πίεση του Δικεφάλου και να βγουν σωστά στο τρανζίσιον.

Κάτι που έκαναν εξαιρετικά στο 23′, όταν κόντρα στη ροή του αγώνα, άνοιξαν το σκορ, «σοκάροντας» την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Βεβαίως το «καμπανάκι» για τους Θεσσαλονικείς είχε χτυπήσει δις, με την Μποέμιαν να «εκτελεί» την τρίτη φορά, αποφασισμένη να μην χαριστεί στον αντίπαλό της! Λάθος εκτίμηση της άμυνας του ΠΑΟΚ, με τον Κέλι να κλέβει την μπάλα, εφορμώντας από τα δεξιά στην περιοχή του Δικεφάλου για να στρώσει την κατάλληλη στιγμή στον Κόουτ που την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0…

Και από εκείνο το σημείο, οι ρόλοι αντιστράφηκαν! Ο ΠΑΟΚ έδειξε να «καταρρέει» πνευματικά, υπό την έννοια πως εγκλωβίστηκε στα εύκολα λάθη, απώλεσε την συγκέντρωσή του και παραδόθηκε στους Ιρλανδούς που λόγω φυσικής κατάστασης, τρεξιμάτων και αρκετών παιχνιδιών στα πόδια τους, πήγαν το ματς στο δικό τους τέμπο, ελέγχοντας απόλυτα το σκορ μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου!

Και επειδή τίποτα δεν είναι τόσο κακό, ώστε να μην μπορεί να γίνει χειρότερο, το β’ ημίχρονο αποδείχθηκε εξίσου εφιαλτικό! Ο ΠΑΟΚ δεν πήρε τίποτα από τις ποιοτικές του μονάδες που βρέθηκαν σε εξαιρετικά κακή βραδιά ενώ απεναντίας είδε και πάλι τον Κόουτ να «εκτελεί» για το 2-0, επιχειρώντας από μακριά ένα δυνατό σουτ, με τον Πασχαλάκη να μην υπολογίζει σωστά, να κάνει λάθος και να βλέπει τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 52′!

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου άλλαξε άρον άρον τα άκρα, ενεργοποίησε άμεσα τον Μπίσεσβαρ ως δεκάρι, επιστράτευσε τον Κούρτιτς, θέλοντας να φρεσκάρει τα πρόσωπα της μεσοεπιθετικής του γραμμής και επί της ουσίας να «αφυπνίσει» την ομάδα του δεδομένου ότι τίποτα δεν έμοιαζε να βγαίνει και να λειτουργεί σωστά στο γήπεδο!

Κάτι που εν μέρει κατάφερε καθώς στο 77′ και μετά από σωρεία χαμένων ευκαιριών, ο ΠΑΟΚ μείωσε με τον Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εκπληκτική ασίστ του Σβαμπ και με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-1! Ένα γκολ που έδωσε κάτι από τη χαμένη αυτοπεποίθηση στους Θεσσαλονικείς για να διεκδικήσουν το κάτι παραπάνω σε ένα ματς που αναμφίβολα αδίκησαν τον εαυτό τους και εγκλωβίστηκαν στο κακό τους βράδυ!

Συνθέσεις

Μποΐμιανς (Κιθ Λονγκ): Τάλμποτ, Λίονς, Μπρέσλιν, Κόρνγουολ, Κ. Κέλι, Κουτ (87’ Γοόρντ), Μπαρτ, Τζ. Κέλι, Μπάκλεϊ, Τιέρνι, Ντιβόι (76’ Λίβινγκστον).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Εσίτι (63’ Κούρτιτς), Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς (69’ Μουργκ), Καγκάβα (63’ Μπίσεσβαρ), Καντουρί (63’ Τζόλης), Ολιβέιρα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected