Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Λέστερ τον πρώτο τίτλο της σεζόν!

Με γκολ στο τέλος η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς πανηγύρισε το Community Shield στο «Γουέμπλεϊ».

Με τέρμα του Ιεανάτσο στο 89′ (πεν.) η Λέστερ κατάφερε να κερδίσει με 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι και να κάνει δικό της τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2021-22 στο Νησί. Ο άσος των τυπικα γηπεδούχων είχε περάσει στο ματς στο 78′ και το έκρινε από την άσπρη βούλα, ύστερα από παράβαση που κέρδισε ο ίδιος από τον Άκε.

Την πρώτη καλή στιγμή της στο 7′ είχε η Μάντσεστερ Σίτι, με τον Σμάιχελ να βγάζει εκπληκτικά το απευθείας φάουλ του Γκουντογκάν. Εν συνεχεία η Λέστερ άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό της δίχως όμως να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Στέφεν.

Όλα αυτά μέχρι το 45ο λεπτό, όταν οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από το να ανοίξουν το σκορ. Όμως ο Αμερικανός γκολκίπερ τωμ Πολιτών απέκρουσε εντυπωσιακά το το τελείωμα του Βάρντι, με την μπάλα μάλιστα να μην κάνει τη χάρη στον Άγγλο φορ, καθώς κατέληξε στο δοκάρι και έφυγε προς το πλάι.

Χωρίς ρυθμό και στο δεύτερο ημίχρονο η αναμέτρηση, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ που θα τους έδινε το τρόπαιο. Καμία τους όμως δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις, αν και η Σίτι ήταν αυτή που είχε την κατοχή και τις προϋποθέσεις να σκοράρεις. Αυτό δεν συνέβη, παρά τις αλλαγές του Γκουαρδιόλα.

Από την απέναντι πλευρά και ο Μπρένταν Ρότζερς προσπάθησε να επηρεάσει τον αγώνα από τον πάγκο και το κατάφερε λίγο πριν το τέλος. Στο 87′ ο Άκε έκανε λάθος και ο Ιενάτσο που είχε μπει στο 78′ κέρδισε το πέναλτι από τον αμυντικό των Πολιτών. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση και έδωσε το τρόπαιο στην ομάδα του!

Συνθέσεις

Λέστερ (Ρότζερς): Σμάιχελ, Εντίντι, Αμαρτέι, Σογιουντσού, Περέιρα, Τίλεμανς (71′ Σουμαρέ), Μάντισον, Μπερτράντ (78′ Τόμας), Μπαρνς (78′ Ιενάτσο), Πέρεθ (71′ Ντάκα), Βάρντι

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Στέφεν, Κανσέλο, Ντίας, Ακέ, Μεντί, Φερναντίνιο, Γκουντογκάν (65′ Ρόδρι), Πάλμερ (74′ Μπερνάρντο Σίλβα), Μαχρέζ, Εντόζι (65′ Γκρίλις), Τόρες (74′ Νάιτ)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected