Διάφορα

Συνεχίζεται η μάχη με το μεγάλο πύρινο μέτωπο στην Αρκαδία, συγκλονιστικό βίντεο με οδηγό να περνά μέσα από τη φωτιά (photos)

Δύσκολη η κατάσταση στη Γορτυνία με το μέτωπο της φωτιάς να αναπτύσσεται.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, κ. Λαμπρόπουλος, το μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή της Γορτυνίας είναι 10 χιλιόμετρα. Κινείται παράλληλα με τον Λάδωνα ποταμό αν και σε κάποια σημεία τον έχει περάσει.

Δύσκολη ακόμη μία νύχτα.

Την ίδια ώρα, σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι από το Καστράκι και το Φαναράκι.

Οι ηλικιωμένοι άφησαν τα σπίτια τους και βρίσκονται στην πλατεία στο χωριό Καλλιάνι. Αγωνιούν για το πώς θα βρουν το χωριό τους όταν γυρίσουν. Οι κάτοικοι που μπορούν να βοηθήσουν μεταφέρουν νερό με βυτία και δεξαμενές. Οι κάτοικοι μιλούν στην κάμερα και λένε ότι η βοήθεια άργησε να έρθει.

Κάτοικοι που έρχονται από Καστράκι λένε ότι η φωτιά έχει περάσει μέσα από το χωριό, ενώ αρκετοί εξ αυτών μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο της Δημητσάνας. Βέβαια υπήρχαν 4-5 ηλικιωμένοι που αρνήθηκαν να φύγουν μακριά και παρέμειναν στο Καλλιάνι.

δείτε φωτογραφίες στο arcadiaportal

Αυτοκίνητο περνά μέσα από τη φωτιά (vid)

Τη συγκλονιστική στιγμή που περνούν μέσα από τις φλόγες με όχημα κατέγραψε ένας κάτοικος της Γορτυνίας.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο το αυτοκίνητο κινείται στην εθνική οδό Τρίπολης Πύργου μετά το Λιβαδάκι προς Κουκλαμα, και περνά κυριολεκτικά μέσα από τις φλόγες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected