Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Υπερπρωταθλήτρια Ευρώπης η Τσέλσι!

“Έσπασε” την κατάρα του Super Cup η Τσέλσι, που επικράτησε στα πέναλτι της Βιγιαρεάλ και κατέκτησε για πρώτη φορά τον θεσμό.

Μετά από 3 συνεχόμενους χαμένους τελικούς στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, οι «μπλε» έφτασαν στο τρόπαιο για 2η φορά στην ιστορία τους, αφού επικράτησαν 6-5 της Βιγιαρεάλ στα πέναλτι (1-1 στα 120’).

Με τον…αέρα της πολυαναμενόμενης ανακοίνωσης για την απόκτηση του Ρομέλου Λουκάκου, οι «μπλε» μπήκαν πολύ δυνατά στον τελικό, φτάνοντας την κατοχή της μπάλας πάνω από 75%. Έτσι, το απολύτως δίκαιο προβάδισμα ήρθε στο 27ο λεπτό. Ο Μάρκος Αλόνσο έκανε την κάθετη πάσα στα πλάγια για τον Χάβερτς, ο οποίος με τη σειρά του έβγαλε ιδανική σέντρα χαμηλά για τον Μαροκινό κι εκείνος πλάσαρε εξ επαφής τον Ασένχο.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» απείλησε έξι λεπτά αργότερα, με τον Μεντί να πραγματοποιεί μεγάλη επέμβαση στο πλασέ του Ντιά μέσα από την περιοχή. Η φάση του ημιχρόνου ωστόσο ήρθε στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το δυνατό σουτ του Πεντράθα μέσα από την περιοχή τράνταξε το δοκάρι.

Ουσιαστικά με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε και το δεύτερο μέρος του παιχνιδιού, καθώς στο 52ο λεπτό οι Ισπανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τη Βιγιαρεάλ, με τον Ζεράρ Μορένο να σημαδεύει το δοκάρι σε τετ-α-τετ με τον Μεντί.

Γενικότερα πάντως η ψυχραιμία και η μεταμόρφωση προς το καλύτερο σε σύγκριση με το πρώτο ημίχρονο απέδωσε καρπούς για την ομάδα του Έμερι. Στο 73’ ύστερα από απίθανα λάθη της Λονδρέζικης άμυνας, ο Ζεράρ Μορένο βρέθηκε μόνος στην καρδιά της περιοχής μετά το ένα-δύο με τον Ντιά και ιδανικό τελείωμα έγραψε το 1-1. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Βιγιαρεάλ με 83 γκολ, αφήνοντας οριστικά πίσω του τον Τζουζέπε Ρόσι!

Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας, με το παιχνίδι να οδηγείται στην παράταση.

H πρώτη καλή στιγμή του έξτρα χρόνου ήρθε στο 100ο λεπτό όταν ο Πούλισικ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε από κοντά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Στο 108’ η Τσέλσι έχασε νέα πολύ καλή ευκαιρία, αναγκάζοντας τον Ασένχο σε τεράστια απόκρουση στο σουτ του Μάουντ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία πριν οι δυο ομάδες πάνε στη διαδικασία των πέναλτι.

Μάλιστα, ο Τόμας Τούχελ προχώρησε σε αλλαγή τερματοφύλακα για αυτή τη διαδικασία, δείχνοντας εμπιστοσύνη στον Κέπα.

Η διαδικασία των πέναλτι:

Ο Ασένχο απέκρουσε το πέναλτι του Χάβερτς
1-0 για την Βιγιαρεάλ με τον Ζεράρ Μορένο
1-1 για την Τσέλσι με τον Αθπιλικουέτα
Ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Μαντί
2-1 για την Τσέλσι ο Αλόνσο
2-2 για την Βιγιαρεάλ ο Εστουπινάν
3-2 για την Τσέλσι ο Μάουντ
3-3 για την Βιγιαρεάλ ο Γκόμεθ
4-3 για την Τσέλσι ο Ζορζίνιο
4-4 για την Βιγιαρεάλ ο Ράμπα
5-4 για την Τσέλσι ο Πούλισικ
5-5 για την Βιγιαρεάλ ο Φόιτ
6-5 για την Τσέλσι ο Ρίντιγκερ
Ο Κέπα απέκρουσε το πέναλτι του Αλμπιόλ

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί (119′ Κέπα), Ζουμά (66′ Κρίστενσεν), Σαλομπά, Ρίντιγκερ, Χάντσον-Οντόι (82′ Αθπιλικουέτα), Καντέ (65’΄Ζορζίνιο), Κόβατσιτς, Αλόνσο, Ζιγές (43′ Πούλισικ), Χάβερτς, Βέρνερ (65′ Μάουντ)

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ασένχο, Φόιτ, Αλμπιόλ, Πάου Τόρες, Πεδράθα (58′ Εστουπινάν), Τριγκέρος (70′ Γκόμεθ), Καπουέ (70′ Γκασπάρ), Αλμπέρτο Μορένο (85′ Μορλάνες), Πίνο (91’΄ Μαντί), Μορένο, Ντία (86′ Ράμπα)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected