Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Άχρωμος” ο ΠΑΟΚ, ισοφάρισε στο 90+3′ και….έσωσε ελαφρώς την παρτίδα

Κόντρα σε μια μέτρια ομάδα και σε καμία περίπτωση φόβητρο, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στη Ριέκα.

Μάλιστα, το γκολ του “δικεφάλου” σημειώθηκε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς και έστω με αυτό τον τρόπο αύξησε κατά τι, τις ελπίδες του ενόψει του επαναληπτικού της Κροατίας.

Η Ριέκα δεν δικαιολόγησε σε καμία περίπτωση τον άνετο τρόπο με τον οποίο προκρίθηκε στον προηγούμενο γύρο και έπαιξε φοβισμένα στην Τούμπα. Κι όμως, στην πρώτη της προσπάθεια κατάφερε να σκοράρει, κόντρα σε έναν ΠΑΟΚ που ήταν αργός και χωρίς εμπνεύσεις στο παιχνίδι του.

Χαρακτηριστικό είναι πως μόλις δύο παίκτες ήταν κάτω των 30 ετών, ενώ ο Πασχαλάκης ήταν ο μοναδικός Έλληνας στην 11άδα του δικεφάλου, που θέλει μόνο τη νίκη πλέον σε μια εβδομάδα, αν θέλει να συνεχίσει στους ομίλους του Conference League.

Το ματς

Άχρωμος και άοσμος στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ, με τη Ριέκα να μην απειλείται ιδιαίτερα και μάλιστα να απειλεί σοβαρά στο 17′. Ο Τόμετσακ σούταρε εκτός περιοχής μετά το λάθος του Ελ Καντουρί, η μπάλα κόντραρε, άλλαξε πορεία αλλά ο Πασχαλάκης δείχνοντας εξαιρετικά αντανακλαστικά κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Στο 31′ ο σταθερός από τη δεξιά πλευρά μέχρι εκείνο το σημείο, Ροντρίγκο ένιωσε ενοχλήσεις στον μηρό και ο ΠΑΟΚ “ξόδεψε” νωρίς την πρώτη του αλλαγή, με τον Τέιλορ να περνά στη θέση του.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον “δικέφαλο”, έξι λεπτά μετά η Ριέκα άνοιξε το σκορ. Μετά από λάθος του Μπίσεσβαρ, ο Λεπινίτσα ζύγισε το πόδι του και με ένα μακρινό σουτ βρήκε δίχτυα για το 0-1

Η πρώτη κίνηση του Λουτσέσκου, στο ξεκίνημα του β’ μέρους, είναι να πάει τον Μπίσεσβαρ στο αριστερό άκρο και να φέρει τον Ελ Καντουρί στον άξονα.

Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε πιο ορεξάτος στο δεύτερο μέρος και σε διάστημα πέντε λεπτών είχε δύο αξιοσημείωτα σουτ με τους Ζίφκοβιτς και Σφιντέρσκι.

Ίδιο το τέμπο για τον “δικέφαλο” και στη συνέχεια, έχοντας περισσότερο τη μπάλα στα πόδια, απειλώντας κυρίως με σουτ όπως αυτό του Κούρτις ακριβώς στο 60′ και δύο λεπτά αργότερα με τον Μπίσεσβαρ.

Στο 71′ ο ΠΑΟΚ είχε διπλή ευκαιρία, αρχικά σε γυριστό του Ζίφκοβιτς που απέκρουσε προ της γραμμής ο Γκάλοβιτς και μετά το κόρνερ και τις κόντρες το κοντινό σουτ του Κούρτιτς κατέληξε πάνω από τα δοκάρια.

Η πίεση των “ασπρόμαυρων” εντάθηκε στη συνέχεια και αρχικά στο 78′ το σουτ του νεοεισελθόντα Κούτσια μπλόκαρε ο Πρσκάλο και δύο λεπτά ο Μουργκ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά, ο Σφιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Στο 87′ ο Σφιντέρσκι έπιασε την κεφαλιά από κοντά και ανάγκασε τον Πρσκάλο σε μια εξαιρετική απόκρουση προ του Βαρέλα που είχε προωθηθεί.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΠΑΟΚ κέρδισε κόρνερ και στην εκτέλεση του Μουργκ, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά μετά από κόντρες και ξεγέλασε τον Γκάλεσιτς ο οποίος την είδε να χτυπά στην πλάτη του και να καταλήγει στα δίχτυα του Πρσκάλο.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Ροντρίγκο (31′ λ.τ. Τέιλορ), Σβαμπ, Κούρτιτς (90′ Καγκάουα), Μπίσεσβαρ (71′ Κούτσιας), Ελ Καντουρί (90′ Εσίτι), Ζίβκοβιτς (72′ Μουργκ), Σφιντέρσκι

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Γκάλοβιτς, Κρέσιτς, Ζοάο Εσκοβάλ, Βούκσεβιτς (76′ Γκάλεσιτς), Τόμετσακ (72΄Μπούσνια), Λεπίνιτσα, Πάβιτσιτς, Τσέριν (76′ Λίμπερ), Άμπεμ, Ίσα (89′ Ομπρεγκόν)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected